Начало » Новини » Страната
29.12.2020 г.

И производители на храни влизат в обучителна програма на Export Hub Bulgaria

Предстоящо
И производители на храни влизат в обучителна програма на Export Hub Bulgaria

На 11 януари 2021г. хъбът на експортно ориентираните компании Еxport Hub Bulgaria започва пилотно обучение по програмата EXPO1, която ще помогне на 15 родни фирми да развият експортния си потенциал и да намерят нови пазари чрез сeсии с теоретична и практическа част.

В списъка са включени и две компании от хранителната индустрия – „Кардинал Байтс” ООД и „Биостайл” ООД. Първата е специализирана в производството и търговията на протеинови изделия без добавена захар, които спомагат за поддържането на оптимална форма. Компанията стартира дейността си през май 2020 г. като пионер в нишата на протеиновите бонбони. Първият вкус – роза и махлеб се предлага с два вида протеин – с веган и млечен протеин.

Биостайл ООД е създадена през 2012 г. от Евгения и Димитър Стаменови като малка работилница за здравословни сладкиши, водени от идеята да произвеждат чисти био сертифицирани храни достъпни за всеки. През 2017 г. печелят награда за най-добър нов продукт с пробиотичните хапки Goody bites на едно от най-големите изложения за био и здравословни продукти в Европа NOPE в Лондон. През същата година построяват и собствената си производствена база в пловдивското село Брестовица. От  2020 г. фабриката получава IFS сертификат, за да отговори на най-високите световни изисквания за качество, а Биостайл работи с клиенти от Белгия, Германия, Гърция, Англия, Австрия, Румъния и Австралия.

При обучителната програма на експортния хъб всяка компания ще има възможност да се възползва от лекциите на едни от най-изявените български мениджъри и представители на академичната общност у нас, като същевременно ментори с богат опит в експортната дейност ще я напътстват по пътя към нейната интернационализация.

Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес. Освен обучителни сесии представителите на бизнеса ще могат да вземат участие и в редица събития с международен характер с цел осъществяване на контакти и изграждане на партньорства.

Лекциите ще представят темите за продукт, опаковка и имидж – според съответния пазар, дигитален маркетинг, правни пазарни рамки, финанси, транспорт и логистика, фиансиране на външнотърговски сделки, експортно застраховане, презентационни умения, международни и специфични за определените страни, PR и социални мрежи, култура и комуникация при работа с клиенти, развитие на човешкия ресурс и стратегия при криза.

И производители на храни влизат в обучителна програма на Export Hub Bulgaria
8690
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Предстоящо
На 12 октомври АгроХъб.бг ще представи иновации за умно лозарство
Лукресия Вани, председател на Аржентинско-българската търговска камара
Аржентина избира България за агробизнеса си в Европа
Безплатни услуги за фермеите
Демонстрационният център на АгроХъб.БГ ще образова фермерите в цифровизацията
Предстоящо
Покана към фермерите за участие в демонстрации на 25 април край Пловдив
Представяне на АГРА 2023
AgroHub.BG залага на младите фермери
Изложението продължава до 25 февруари
Европейски и български хъб ще бъде представен на АГРА 2023
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини