Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.12.2020 г.

Печен шаран

Печен шаран

Намазваме  шарана отвътре и отвън със сол и лимонов сок. След 15 мин правим нарези на няколко места върху рибата и пъхаме в тях лимонени кръгчета. Нарязваме на ситно чесъна и листата от целина и прибавяме ситно нарязания магданоз, олиото, червения пипер и 2 с.л. лимонов сок. Разбъркваме добре и с половината от сместа пълним шарана, а с другата половина го покриваме. Слагаме рибата в намаслена тава, по дъното на която сме наредили дръжките от целина, за да не се залепи шарана за дъното. Печем в умерена фурна.

Продукти: 1 шаран /около 1,5 кг/, 5-6 скилидки чесън, 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз, 3-4 стръка целина, 1 к.ч. олио, 1 лимон, 1 ч.л. червен пипер, лимонов сок, сол.

Печен шаран
9156

Последни материали
Виж
ЮЗДП
Санкции за незаконна сеч в Петричко
Управителят на централната банка отказа откриването на нови акредитиви за внос на брашно
Недостигът на валута и контрабандата тласкат Либия към хлебна криза
Компенсиране на щетите от Ковид кризата
Евродепутатите гласуваха споразумението за сближаване REACT
С над половината от доставените количества от трети страни
България вдигна рязко вноса на слънчоглед в ЕС
Проектът за следващия програмен период 2023-2027 г.
Огромен ръст на СПО-то при гледане на царевица за силаж и спад при пипера и доматите
Кубота отново е сред най предпочитаните марки трактори на българския пазар
Свързани материали
Виж
Шаран с бира
Полевите измервания на водните проби констатират показания в нормите
Проверяват сигнал за мъртви шарани в язовир в Белоградчишко
Контрол
Само около Никулден са иззети 523 кг риба
Никулденски шаран
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Печен шаран с бяло вино
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам