Намазваме шарана отвътре и отвън със сол и лимонов сок. След 15 мин правим нарези на няколко места върху рибата и пъхаме в тях лимонени кръгчета. Нарязваме на ситно чесъна и листата от целина и прибавяме ситно нарязания магданоз, олиото, червения пипер и 2 с.л. лимонов сок. Разбъркваме добре и с половината от сместа пълним шарана, а с другата половина го покриваме. Слагаме рибата в намаслена тава, по дъното на която сме наредили дръжките от целина, за да не се залепи шарана за дъното. Печем в умерена фурна.
Продукти: 1 шаран /около 1,5 кг/, 5-6 скилидки чесън, 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз, 3-4 стръка целина, 1 к.ч. олио, 1 лимон, 1 ч.л. червен пипер, лимонов сок, сол.