Затопляме в тенджера олиото и пържим 2 минути лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавяме каймата и пържим 4 мин на силен огън при непрекъснато бъркане, като размачкваме месото, за да не остане на топчета. Слагаме гъбите, чушката, фасула, доматите и доматеното пюре. Възвираме, намаляваме огъня и похлупваме. Готвим до омекване на зеленчуците – около 10 минути. Сваряваме макароните в подсолена вода с малко олио. Прецеждаме и изсипваме в съда за поднасяне. Отгоре изсипваме сместа с каймата и поръсваме риган.
Продукти: 2 с. л. олио, 1 голяма глава лук, 2 скилидки чесън, 500 г кайма, 125 г малки гъби, нарязани на половинки, 1 малка червена чушка, изчистена от семките и нарязана на ситно, 1 ч. ч. пресен зелен боб, 450 г домати от консерва (1 кутия), 2 с. л. доматено пюре, 500 г макарони, 2 ч. л. нарязан пресен риган (може и изсушен), сол.