Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.07.2020 г.

Леща чорба с патладжан

Леща чорба с патладжан

Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното масло. Щом порозовее, прибавяме сипваме обелените и настъргани домати, червения пипер и счукания чесън. Разбъркваме и сипваме запръжката в супата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и джоджен и варим още десетина минути.

Продукти за 5: 150 г леща, 1 патладжан, 20 главички арпаджик, 2 домата, 3 скилидки чесън, 40 г краве масло, 1 с.л. типово брашно, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, джоджен, сол.

Леща чорба с патладжан
20473
 

Последни материали
Виж
Инвестиции в технологична и екологична модернизация
НАЗ предлага пренасочване на средства по НПВУ
Двамата земеделски министри подписаха меморандум
Подобряваме партньорството си с Ирак, закъдето изнасяме предимно олио
От розоварната до кланицата
Собственикът на прочутия Етнографски комплекс „Дамасцена“ ще отглежда и коли елени
През следващите 5 години
Климатичните прогнози показват, че температурите ще останат на рекордни нива
Овчарска кавърма
Укрепването на позицията на млекопроизводителите трябва да остане основен приоритет на ЕС
Свързани материали
Виж
Курбан чорба от пиле
Боб чорба с киселец
Чорба от зелев сок с кюфтенца
На 29 август в МФ има среща с бранша по наредба H-5
Чорбаджийски: Заради сушата гроздето олеква, а цените скочиха с 25 процента
Супа от фасул и коприва
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини