Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.07.2020 г.

Леща чорба с патладжан

Леща чорба с патладжан

Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното масло. Щом порозовее, прибавяме сипваме обелените и настъргани домати, червения пипер и счукания чесън. Разбъркваме и сипваме запръжката в супата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и джоджен и варим още десетина минути.

Продукти за 5: 150 г леща, 1 патладжан, 20 главички арпаджик, 2 домата, 3 скилидки чесън, 40 г краве масло, 1 с.л. типово брашно, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, джоджен, сол.

Леща чорба с патладжан
19815
 

Последни материали
Виж
С качеството и разнообразието си на изложението Зелена седмица в Берлин
Българските продукти предизвикаха възхищение на най-високо ниво
Агрометеорологична прогноза за 17-23 януари 2025 година
Есенниците ще останат в покой въпреки предстоящото затопляне
На всеки граничен пункт ще се извършва дезинфекция
Ограничаваме вноса на месо и животни от германска провинция заради шапа
Рекордна продукция от дини и домати през 2024
Окончателни данини за реколтата през 2024
Серия от събития
100 години висше лесовъдско образование в България
Свързани материали
Виж
На 29 август в МФ има среща с бранша по наредба H-5
Чорбаджийски: Заради сушата гроздето олеква, а цените скочиха с 25 процента
Супа от фасул и коприва
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Зарязване на лозите край Поморие
На Трифон Зарезан лозарите поискаха внимание от властта върху сектора
Чорба от кисело зеле по селски
Празена чорба със зелев сок
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини