Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.07.2020 г.

Леща чорба с патладжан

Леща чорба с патладжан

Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното масло. Щом порозовее, прибавяме сипваме обелените и настъргани домати, червения пипер и счукания чесън. Разбъркваме и сипваме запръжката в супата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и джоджен и варим още десетина минути.

Продукти за 5: 150 г леща, 1 патладжан, 20 главички арпаджик, 2 домата, 3 скилидки чесън, 40 г краве масло, 1 с.л. типово брашно, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, джоджен, сол.

Леща чорба с патладжан
19892
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
Обединените земеделци създават структура и в Брезник
Предстоящо
На 30 и 31 януари ще се проведе семинар на Съюза на зърнопроизводителите от Пловдив
Заради слаба реколта, проблеми с качеството и силна лира спрямо еврото
Вносът на пшеница във Великобритания счупи рекорда за първите 5 месеца от сезона
Сладки ягоди
В Румъния двама са обвинени за измама с проекти за оранжерии за 2,1 милиона евро
Агрометеорологична прогноза за периода 24-30 януари 2025 година
Високи за сезона температури ще подновят вегетацията при есенниците
Оптимална продължителност на разсадния период
Свързани материали
Виж
На 29 август в МФ има среща с бранша по наредба H-5
Чорбаджийски: Заради сушата гроздето олеква, а цените скочиха с 25 процента
Супа от фасул и коприва
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Зарязване на лозите край Поморие
На Трифон Зарезан лозарите поискаха внимание от властта върху сектора
Чорба от кисело зеле по селски
Празена чорба със зелев сок
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини