Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леща чорба с патладжан

Синор.БГ / 24.07.2020 г.
Леща чорба с патладжан

Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното масло. Щом порозовее, прибавяме сипваме обелените и настъргани домати, червения пипер и счукания чесън. Разбъркваме и сипваме запръжката в супата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и джоджен и варим още десетина минути.

Продукти за 5: 150 г леща, 1 патладжан, 20 главички арпаджик, 2 домата, 3 скилидки чесън, 40 г краве масло, 1 с.л. типово брашно, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, джоджен, сол.

Леща чорба с патладжан
21266
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
Форум за агроиновациите във фермите събира земеделците в Стара Загора
Какви дрехи можеш да си купиш за 250 лв.?
КСНБ моли за увеличаване с 10% на заплатите в БАБХ и за повече пари за облекло
Без нито един глас против
Народното събрание одобри с абсолютно мнозинство оттеглянето на проектобюджета за 2026 г.
Предстои ли нова ескалация в Черно море?
Защо за един ден цената на пшеницата на борсата в Париж скочи с 4-5 евро
Важно за инвестициите в модернизация!
ДФЗ предварително ще проверява фермите, които ще строят с евросредства
Действа срещу вредители, обогатява почвата с желязо
Използване на железния сулфат в градината през есента
Свързани материали
Виж
Бобена чорба с пушени свински ребра
Чорба от агнешки дреболии
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
Курбан чорба от пиле
Боб чорба с киселец
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини