Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Тиквички по софийски

Синор.БГ / 03.07.2020 г.
Тиквички по софийски

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги задушаваме с малко вода и сол на слаб огън. Когато омекнат, отстраняваме от огъня и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата с млякото. Натрошаваме сиренето. Смесваме всички продукти, прибавяме наситнените зелении, разбъркваме добре и изсипваме в намаслена тавичка. Заливаме с разтопеното масло, посоляваме на вкус и печем в умерена фурна.

Продукти: 1 кг тиквички, 500 г сирене, 5 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, 1 пакетче краве масло, магданоз, копър, сол, кисело мляко за гарнитура.

Тиквички по софийски
13427
 

Последни материали
Виж
Копа и Коджека: Меркосур предава европейските фермери, работници, потребители и околната среда
Спадът в цените на картофите за консумация продължава
Цени на растителни и животински продукти в Германия
Световното потребление на растително масло ще надхвърли производството
ФАО: Пазарите на пшеница, царевица и ориз са с изобилие от износни запаси
БАК
Бъдещият председател на Аграрната камара ще бъде избран на 20 ноември
Страницата на парка
От 2 декември започва общественото обсъждане на бъдещото управление на парк „Витоша“
Отличените
Златните медалисти на МЕСОМАНИЯ 2025
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Есенен ренесанс за тиквичките
Отглеждане на тиквичките като домати за по-добра реколта
Миризливки – кафяви и опасни за всички култури от семейство Тиквови
Тиквички плакия
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини