Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.01.2020 г.

Спагети с кайма и зрял боб

Спагети с кайма и зрял боб

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, прибавяме каймата и пържим още 5-6 мин на силен огън, като разрохваме с лъжица (доброто разрохкване изисква усилие). Прибавяме нарязаните на ивички пиперки и ситно нарязаната люта чушка. Захлупваме и задушаваме 5 мин на умерен огън. После прибавяме сварения и отцеден фасул, доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер и подправките. Посоляваме, доливаме малко топла вода, захлупваме и варим 30-40 мин и отцеждаме. Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги прехвърляме в голям съд. Прибавяме приготвения сос и разбъркваме. Поднасяме топли.

Продукти: 500 г спагети, 500 г кайма, 200 г сварен зрял фасул, 1 голяма глава лук, 4 скилидки чесън, 1 зелена пиперка, 1 червена пиперка, 1 люта чушка, 4 с.л. зехтин, 3 с.л. доматено пюре, 1 ч.л. лют червен пипер, 1 ч.л. сушен риган, 1 ч.л. смлян кимион, 1 дафинов лист, сол.

Спагети с кайма и зрял боб
21984
 

Последни материали
Виж
МЗХ
Напомняне - до 10 дни след градушките подайте сигнал за оглед!
Инвестиции
BASF прави нов завод за сярна киселина за полупроводници в Германия
Популацията им в България е около и над хиляда
ЕП разхлабва мерките за защита на вълците
От 12 май започва прием на документи за хуманно отглеждане на прасета за угояване
Форум
Международна конференция за бъдещето на горите се провежда в София
Днес е обнародвано решението
Депутат от „Величие“ става зам.-шеф на Комисията по земеделие
Свързани материали
Виж
Спагети с кайма и зрял боб
Твърдата пшеница
Кои държави са най-големите производители на макаронени изделия?
Спагети, печени с праз и чушки
Спагети с песто
Спагети от Кампания
Спагети от Кампания
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини