Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.01.2020 г.

Спагети с кайма и зрял боб

Спагети с кайма и зрял боб

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, прибавяме каймата и пържим още 5-6 мин на силен огън, като разрохваме с лъжица (доброто разрохкване изисква усилие). Прибавяме нарязаните на ивички пиперки и ситно нарязаната люта чушка. Захлупваме и задушаваме 5 мин на умерен огън. После прибавяме сварения и отцеден фасул, доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер и подправките. Посоляваме, доливаме малко топла вода, захлупваме и варим 30-40 мин и отцеждаме. Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги прехвърляме в голям съд. Прибавяме приготвения сос и разбъркваме. Поднасяме топли.

Продукти: 500 г спагети, 500 г кайма, 200 г сварен зрял фасул, 1 голяма глава лук, 4 скилидки чесън, 1 зелена пиперка, 1 червена пиперка, 1 люта чушка, 4 с.л. зехтин, 3 с.л. доматено пюре, 1 ч.л. лют червен пипер, 1 ч.л. сушен риган, 1 ч.л. смлян кимион, 1 дафинов лист, сол.

Спагети с кайма и зрял боб
21245
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Спагети, печени с праз и чушки
Спагети с песто
Спагети от Кампания
Спагети от Кампания
Спагети с кайма
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини