Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.01.2025 г.

Спагети с кайма и зрял боб

Спагети с кайма и зрял боб

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, прибавяме каймата и пържим още 5-6 мин на силен огън, като разрохваме с лъжица. Прибавяме нарязаните на ивички пиперки и ситно нарязаната люта чушка. Захлупваме и задушаваме 5 мин на умерен огън. После прибавяме сварения и отцеден фасул, доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер и подправките. Посоляваме, доливаме малко топла вода, захлупваме и варим 30-40 мин и отцеждаме. Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги прехвърляме в голям съд. Прибавяме приготвения сос и разбъркваме. Поднасяме веднага.

Продукти за 5 порции: 500 г спагети, 500 г кайма, 200 г сварен зрял фасул, 1 голяма глава лук, 3-4 скилидки чесън, 1 зелена пиперка, 1 червена пиперка, 1 люта чушка, 3-4 с.л. зехтин, 3 с.л. доматено пюре, 1 ч.л. лют червен пипер, 1 ч.л. сушен риган, 1 ч.л. смлян кимион, 1 дафинов лист, сол.

 

Спагети с кайма и зрял боб
1954
 

Последни материали
Виж
Агнешка яхния
Българска агенция по безопасност на храните започва срещи с животновъди в страната
Съвети за градинаря
Стратификация на семената и подготовка за сеитба
Преди да бъде обявена визията за новата ОСП
Първото за годината заседание на земеделските министри в Брюксел
Америка на първо място
Тръмп смени ръководството на Министерство на земеделието
Кандидатстването е до 22 април
Освен ръчното килимарство приоритетно ще се субсидират още 21 вида занаяти
Свързани материали
Виж
Твърдата пшеница
Кои държави са най-големите производители на макаронени изделия?
Спагети, печени с праз и чушки
Спагети с песто
Спагети от Кампания
Спагети от Кампания
Спагети с кайма
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини