Начало » Новини » Страната
20.11.2019 г.

Обединените земеделци - с програма за възраждане на българските села

Петя Ставрева е преизбрана за председател на партията
Обединените земеделци - с програма за възраждане на българските села

На петия конгрес на политическа партия "Обединени земеделци", проведен преди дни, делегатите единодушно преизбраха Петя Ставрева за председател на партията, съобщиха от организацията. Форумът се проведе в зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик. Отново участие в него взе и почетният председател на организацията д-р Анастасия Димитрова - Мозер.

Пред форума председателят на партията предложи Платформа с актуалните приоритети на земеделското движение, сред които е продължаването на децентрализацията и устойчивото развитие на България на регионите, в противодействие на небалансираното развитие на България на няколко скорости. Втора стъпка е стартирането на регионални програми с европейско и национално финансиране, съобразени с възможностите и нуждите на всеки регион. Диференцирано ДДС за храните и за земеделската продукция е друг приоритет. Следва развитието на фамилните ферми и насърчаването на земеделските кооперации и сдружения на производителите.

Друг акцент в пратформата е стартирането на Национална програма „Възраждане на българските села“. Обединени земеделци апелират също за насърчаване на био- и екопроизводствата, ефективни мерки за опазване на природата и създаването на зелени пояси около градовете. От партията настояват и за въвеждането на изискване минимум 50 на сто от земеделските стоки в големите търговски вериги да бъдат български  производство.

"Трябва да изградим общество със силна средна класа, която да е гръбнакът на българската икономика", посочи още Петя Ставрева. 

„Обединени земеделци е организация, която винаги е работила за демокрацията и просперитета на България. С голямо удоволствие дойдох тук, за да бъда с вас на Петия конгрес. Гордея се, че съм дъщеря на земеделския водач д-р Г. М. Димитров и, че съм свързана с този съюз, който изигра голяма роля при прехода към демокрация.  Земеделският съюз даде много жертви за отстояване правата и свободите на гражданите и запазването на земеделската идея и преди това, като се бореше за нея и даде много жертви, заяви при откриването на конгреса почетният председател на партията д-р Анастасия Мозер.

По думите й повечето хора днес не са изстрадали демократичните ценности и принципи и затова ги приемат за даденост, а те трябва да се отстояват постоянно. Пожелавам успех на конгреса и на всички вас, да продължите да пазите идеята за свободна, независима и демократична България, за която министър-председателят и правителството работят, каза Анастасия Мозер.

На своето заседание конгресът отчете резултатите от преминалите местни избори, сътрудничеството си с ГЕРБ и партиите от демократичното пространство.

Форумът избра членове на Националното ръководство и на Върховната контролно ревизионна комисия (ВКРС). За нейин председател делегатите избраха Зара Клисурова.

Сред официалните гости на събитието са били още Десислава Дариткова – председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ, заместник-председателят на XLIV Народно събрание Емил Христов, зам.-председателят на СДС и кмет на столичния район Витоша Теодор Петков, областният координатор на ГЕРБ в Пазарджик Найден Шопов, кметът на общнина Струмяни Емил Илиев и други. Приветствия до конгреса са изпратили кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, кметът на Пазарджик Тодор Попов, председателят на БДФ Жаклин Толева и директорът на Фондация „Европейски институт“ Любов Панайотова.

Обединените земеделци - с програма за възраждане на българските села
6218
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Хиляда фермери от Западна България
Вътев се среща днес с обединени земеделци, предложили аргументирани искания
Обединенията започват
Ветеринарната гилдия се обединява в национална камара
Време беше
Зам. министър Неделков призовава за обединение на ветеринаното съсловие
Форум
Форум за бъдещето на българското земеделие, организиран от Обединени земеделци
Предстоящо
На 19 септември „Обединени земеделци” организират конфереция еврофондовете
Бъдещето
Мария Габриел и Петя Ставрева в дискусия за новите възможности за модернизация на земеделието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини