Месото измиваме и подсушаваме. Корените за супа почистваме и нарязваме на едро, лука почистваме и леко го запичаме. Сипваме 2 ½ л вода и кипваме. Прибавяме корените за супа, лука и подправките, месото и варим под похлупак на среден огън 2 часа (Двата часа варене може да замените с 25 минути в тенджара под налягане). Изваждаме месото и прецеждаме бульона. Връщаме го в тенджерата заедно с нарязаните картофи и моркови и варим още 15 мин. Подправяме със сол и черен пипер. Охладената сметана разбиваме с миксера на твърда пяна и я смесваме с хряна. Нарязваме месото на парчета, сипваме го в чинии заедно със зеленчуците, малко бульон и хряновия сос. По желание посипваме със свежи зелени подправки.
Продукти: 1 кг говеждо, 1 връзка корени за супа, 1 глава лук, 1 дафинов лист, 1 ч.л. черен пипер на зърна, по 500 г моркови, картофи и праз, сол, смлян черен пипер, 200 мл сметана, 2 с.л. настърган хрян.