Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.10.2019 г.

Говеждо с хрян

Говеждо с хрян

Месото измиваме и подсушаваме. Корените за супа почистваме и нарязваме на едро, лука почистваме и леко го запичаме. Сипваме 2 ½ л вода и кипваме. Прибавяме корените за супа, лука и подправките, месото и варим под похлупак на среден огън 2 часа (Двата часа варене може да замените с 25 минути в тенджара под налягане). Изваждаме месото и прецеждаме бульона. Връщаме го в тенджерата заедно с нарязаните картофи и моркови и варим още 15 мин. Подправяме със сол и черен пипер. Охладената сметана разбиваме с миксера на твърда пяна и я смесваме с хряна. Нарязваме месото на парчета, сипваме го в чинии заедно със зеленчуците, малко бульон и хряновия сос. По желание посипваме със свежи зелени подправки.

Продукти: 1 кг говеждо, 1 връзка корени за супа, 1 глава лук, 1 дафинов лист, 1 ч.л. черен пипер на зърна, по 500 г моркови, картофи и праз, сол, смлян черен пипер, 200 мл сметана, 2 с.л. настърган хрян.

Говеждо с хрян
5276

Последни материали
Виж
Агробизнесменът за 2019 г. е Станчо Станчев
Оценка
Остър недостиг на технолози в леката индустрия във Варненско
От 600 хил. на 800 хил. евро се вдигат субсидиите за винарните
От 2020 година ще се плаща на лозарите да прибират гроздето зелено
Предстоящо
Форум с европейско участие за иновациите в храните
Голяма част от средствата са предназначени за реклама на 6 ключови външни пазара
Отпускат над 200 милиона евро за реклама на селскостопанската продукция на ЕС
Предстоящо
На 28 и 29 ноември в Пловдив НАЗ организира деветият национален семинар
Свързани материали
Виж
Предстои подписване на споразумението
ЕС и САЩ се договориха за внос на говеждо месо без хормони в Европа
В името на реципрочността
ЕС иска от Япония да отвори пазара си на говеждо месо за всички страни
Политики
Квотата за внос в ЕС на месни продукти от Украйна може да бъде увеличена
Говеждо по селски
Анализ на CAPA
Божидар Иванов: Кланиците остават най-слабото звено за производсвото на месо
След проверка на държавната система за контрол върху производството му
Турция разреши вноса на говеждо от Украйна
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам