Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.09.2019 г.

Запържена туршия

За зимата
Запържена туршия

sinor

Продукти: 5 кг червени пиперки, почистени от дръжките и семената, 5 кг патладжани, нарязани на колелца, осолени и отцедени, олио, оцет, аспирин, 2 кг моркови, нарязани на кръгчета, целина с листа, магданоз и чесън.

Запържваме леко чушките и патладжаните и щом ги извадим от олиото, ги потапяме в оцет, в който сме разтворили 5-6 аспирина. Нарязваме ситно моркови, целина, чесън и магданоз, посоляваме ги и пълним с тях чушките. Отделно нарязваме на колелца морковите, на парченца - целината, а чесънът и магданозът - на ситно.

Редим пълните чушки, патладжаните и нарязаните зеленчуци в буркани, като пръскаме редовете с оцета с аспирин. Отгоре наливаме 1-2 пръста олио, затваряме бурканите и ги съхраняваме на хладно място.

Запържена туршия
14959
 

Последни материали
Виж
Промените влизат в сила 3 месеца след обнародване на закона в „Държавен вестник“
Гражданите и бизнеса вече няма да са "куриери" на кадастрални документи между държавните институции и съдилищата
14 019 производители на протеинови култури получиха 31,7 млн. лева за Кампания 2024
Решения на Министерския съвет
Прехвърлят щатни бройки от промишления център в Москва към комисията за стоковите борси и тържищата
Решения на Министерския съвет
Държавата рестартира инвестиционната програма за общински проекти
Двойна – 2500 евро, ще бъде помощта за малките стопани
Брюксел реши: Бюрократичният товар на фермерите ще олекне, проверките ще се заменят от сателити
Цената на изкупвачите е 4 лв, на пазара - 20
Николай Гайдов, пчелар: Смъртността в кошерите и евтиният мед на едро помитат сектора
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини