Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Туршия от рязано кисело зеле с моркови

Синор.БГ / 16.10.2017 г.

Почистваме зелето и го наситняваме.  Настъргваме морковите на едро ренде и ги смесваме със зелето. Посоляваме и намачкваме добре с ръце. Прибавяме и кима. Пълним бурканите плътно, така че да няма достъп на въздух. Отгоре слагаме лозово венче или листа от смокиня. Оставяме го да прекипи 2-3 дни, след което затваряме бурканите и ги прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти:10 кг здраво зеле, 200 г сол, 1 с.л. ким, 2 кг моркови 

Туршия от рязано кисело зеле с моркови
17284
 

Последни материали
Виж
В ден с групов лов на дива свиня на местната дружина в района
Откриха 2 трупа на сърни в багажника на колата на ловец в Монтанско
С над 150-процентов ръст на фермерите и площите в сектора за година
Област Шумен показва отлични резултати в биологичното производство
Продължава предлагане на стара пшеница и търсене на фуражна
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
Достъпът до СЕУ е напълно възстановен
Удължиха срока за заявленията за финасова помощ за „Преструктуриране и конверсия на лозя“
БАБХ
По сигнал на данъчните е затворен незаконен месарски магазин на борса „Слатина“
366 000 българи са с МРЗ
България е първа в ЕС по дял на работници с минимална заплата
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини