Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.10.2017 г.

Туршия от рязано кисело зеле с моркови

Туршия от рязано кисело зеле с моркови

Почистваме зелето и го наситняваме.  Настъргваме морковите на едро ренде и ги смесваме със зелето. Посоляваме и намачкваме добре с ръце. Прибавяме и кима. Пълним бурканите плътно, така че да няма достъп на въздух. Отгоре слагаме лозово венче или листа от смокиня. Оставяме го да прекипи 2-3 дни, след което затваряме бурканите и ги прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти:10 кг здраво зеле, 200 г сол, 1 с.л. ким, 2 кг моркови 

Туршия от рязано кисело зеле с моркови
8326

Последни материали
Виж
Уведомителните писма за агроекологичните плащания за кампания 2017 вече са онлайн
Един от инспектори от ОДБХ Бургас е нападнат
Умъртвиха 99 прасета в Ахелой собственност на шестима стопани
Закон за земята
Договорите за наем на земя са едногодишни, когато собствениците държат под 25% от имота
Германия е против обвързана подкрепа след 2020 г.
Вергиния Кръстева: Без по-висока обвързана подкрепа два сектора в България ще бъдат пред срив
ООН прогнозира спад в глобалното производството за първи път от 20 години насам
Високи цени на месото и през 2020 г.
Въпрос на съзнание
Животновъди са луднали от безконтролното късане на електропастирите
Свързани материали
Виж
Туршия от карфиол, лукчета и краставички
Кръчмарска туршия
Туршия от пържени патладжани
Пикантни домати
Морковчета с люти чушлета
Кунинска туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам