Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Туршия от рязано кисело зеле с моркови

Синор.БГ / 16.10.2017 г.

Почистваме зелето и го наситняваме.  Настъргваме морковите на едро ренде и ги смесваме със зелето. Посоляваме и намачкваме добре с ръце. Прибавяме и кима. Пълним бурканите плътно, така че да няма достъп на въздух. Отгоре слагаме лозово венче или листа от смокиня. Оставяме го да прекипи 2-3 дни, след което затваряме бурканите и ги прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти:10 кг здраво зеле, 200 г сол, 1 с.л. ким, 2 кг моркови 

Туршия от рязано кисело зеле с моркови
17381
 

Последни материали
Виж
Пилешко, яйца, зехтин, бобови ще се търсят повече
Доклад на ЕК за пазарите до 2035 г.: Производството на свинско месо и вино ще намалее
Нови правила ще улесняват фермерите
ЕП с ключови промени за фермерите: Дори неорана, земята няма да променя предназначението си след 2026 година
Пресконференция
Полша няма да коленичи пред Меркосур, иска компенсация за всеки тон продукция
С акцент селско стопанство
НСИ отчете през 2024 г. температурни рекорди, демографски срив и икономически спад
Анализ на ИПИ
Една трета от еврофинансирането за 35 години е отишло в агросектора
Приходите от ренти са с 5,5% по-малко
Адванс Терафонд договорира продажбата на почти 3000 декара земя
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини