Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Туршия от рязано кисело зеле с моркови

Синор.БГ / 16.10.2017 г.

Почистваме зелето и го наситняваме.  Настъргваме морковите на едро ренде и ги смесваме със зелето. Посоляваме и намачкваме добре с ръце. Прибавяме и кима. Пълним бурканите плътно, така че да няма достъп на въздух. Отгоре слагаме лозово венче или листа от смокиня. Оставяме го да прекипи 2-3 дни, след което затваряме бурканите и ги прибираме на тъмно и хладно място. 

Продукти:10 кг здраво зеле, 200 г сол, 1 с.л. ким, 2 кг моркови 

Туршия от рязано кисело зеле с моркови
17322
 

Последни материали
Виж
Националния съвет по храните
Бизнесът спешно търси яснота за новите такси на БАБХ
Сушата прави соргото отровно
Кръстосването на сорго и суданка, както и самата суданка, могат да бъдат отровни
Практика
Ключови правила за съхранение на семената за разсад
Промените са входирани в парламента
Ето как законопроектът за водите урежда напояването от Дунав и общинските язовири
Срещи с Бранша
За помпената станция на язовир „Пясъчник“ са осигурени 27 млн. лв., увери премиерът
Срещи с бранша
Желязков обещава овцевъдите да бъдат обезщетени до края на декември
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини