Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.06.2019 г.

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан, докато омекнат. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, червения пипер и сол, заливаме с 6 чаени чаши топла вода и варим 15-20 мин. Преди да отстраним от огъня поръсваме с мащерка и ситно нарязан магданоз.

Продукти: 1 голям патладжан, 2 пиперки, 1 парче целина, 4 домата, или буркан нарязани домати, 2 скилидки чесън, 7-8 с.л. олио, 1/2 ч.л. червен пипер, магданоз, мащерка, сол.

Чорба от патладжани
8049

Последни материали
Виж
Две щуки и сом са върнати във водата
Извадиха 800 метра мрежи и 20 коша за раци от Дуранкулашкото езеро
След масирана проверка на ИАГ вчера
Спряха дейността на 3 обекта за съхранение и преработка на дървесина в Габровско
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 20-23 октомври 2020 година
Продавачите на хлебна пшеница на борсата снижиха офертите с 20 лева на тон
САЩ повишиха рязко прогнозата си за вноса на пшеница в Турция
Турция премахна митото върху вноса на зърно до края на годината
Вследствие на понижаването на бюджетните разходи с 10 на сто
Русия свива субсидирането на фермерите и инвестициите в напояване
Фонд „Земеделие”
От 26 октомври до 10 ноември ще има втори прием по de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя
Свързани материали
Виж
Има и добри новини
Винарският сектор изплува от кризата с необичаен износ в Европа и Азия
Леща чорба с патладжан
Чорба от праз и сирене
Никулденска чорба “По манастирски”
Шарена чорба
Чорба от бакла и зелен чесън
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам