Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.06.2019 г.

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан, докато омекнат. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, червения пипер и сол, заливаме с 6 чаени чаши топла вода и варим 15-20 мин. Преди да отстраним от огъня поръсваме с мащерка и ситно нарязан магданоз.

Продукти: 1 голям патладжан, 2 пиперки, 1 парче целина, 4 домата, или буркан нарязани домати, 2 скилидки чесън, 7-8 с.л. олио, 1/2 ч.л. червен пипер, магданоз, мащерка, сол.

Чорба от патладжани
8130

Последни материали
Виж
Гъбни болести, поразяващи пониците, корените и стъблената основа на житните
Дискусия по плана за възстановяване на България
Танева: С 11 пъти ще увеличим поливните площи в Северна България с 800-те милиона лева по националния план
За да намали зависимостта си от доставките на соя от Южна Америка
Франция влага 100 млн. евро в отглеждането на високопротеинови култури
Бракониери с убита сърна получиха три акта и обиск на домовете
Повод за дискусии
Да има ли поземлен данък - въпросът с най-много неизвестни за фермерите?
Печен шаран
Свързани материали
Виж
Има и добри новини
Винарският сектор изплува от кризата с необичаен износ в Европа и Азия
Леща чорба с патладжан
Чорба от праз и сирене
Никулденска чорба “По манастирски”
Шарена чорба
Чорба от бакла и зелен чесън
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам