Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.06.2019 г.

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан, докато омекнат. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, червения пипер и сол, заливаме с 6 чаени чаши топла вода и варим 15-20 мин. Преди да отстраним от огъня поръсваме с мащерка и ситно нарязан магданоз.

Продукти: 1 голям патладжан, 2 пиперки, 1 парче целина, 4 домата, или буркан нарязани домати, 2 скилидки чесън, 7-8 с.л. олио, 1/2 ч.л. червен пипер, магданоз, мащерка, сол.

Чорба от патладжани
8870

Последни материали
Виж
Спад е отчетен и при износа и вноса
Производството на месо в Германия е намаляло през 2020 година
Сушата в Бразилия натиска добивите и тласка световните цени нагоре
В Украйна царевицата от новата реколта поскъпва покрай пшеницата
Коментар от sinor.bg
Международния съвет по зърното с нова прогноза за глобалната реколта
При проверки по празниците
Откриха над километър и половина мрежи за калкан по северното Черноморие
В едната от фермите за носачки заболяването е установено за четвърти път
Унищожават 70 000 кокошки в 2 нови огнища на птичи грип в Пловдивско
Допускат се само неучаствали или неполучили помощ фермери при първия прием
Отварят втори прием по подмярка COVID 1 от 17 май
Свързани материали
Виж
Има и добри новини
Винарският сектор изплува от кризата с необичаен износ в Европа и Азия
Леща чорба с патладжан
Чорба от праз и сирене
Никулденска чорба “По манастирски”
Шарена чорба
Чорба от бакла и зелен чесън
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам