Торенето с течен тор освен, че подхранва растенията и ускорява растежа, създава и ефекта на мулчирането. При изсъхването на течния тор върху почвата се създава фин слой кора, която задържа влагата и удължава срока между поливките. По-често чрез течното торене или както по някои места се нарича шербетуване, се подхранват зеленчуците.
Как да подговите торта?
За да подготвите сместа, трябва да съберете сух птичи, заешки или кози тор. Събраният сух тор поставяйте във водонепропускливи съдове, разположени по възможност на места, директно огрявани от слънцето. На една част тор, налейте две части вода, т.е. съотношението да е 1:2. Така няма да са ви нужни прекалено много и големи съдове. Разбъркайте добре. При самото торене допълнително разредете с 8-10 литра вода на литър тор.