Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.04.2019 г.

Патладжани бюрек

Патладжани бюрек

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки по дължина, осоляваме и оставяме да престоят 30 мин в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Овалваме филийките в брашното и пържим в слънчогледово олио от двете страни до светло златисто. Приготвяме плънка от натрошеното сирене, 2 яйца, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Мажем с тази смес половината от изпържените патладжанени филийки с останалите покриваме намазаните филийки. Овалваме бюреците в брашно, потапяме ги в останалите добре разбити яйца и пържим в сгорещена мазнина.

Продукти: 1 кг патладжани, 200 г сирене, 4 яйца, 4 с.л. брашно, 1 к.ч. олио, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 ч.л. черен пипер, сол.

Патладжани бюрек
8877

Последни материали
Виж
Само 4 контролиращи лица са въвели всички данни за фермерите
Задава се кампания „на нокти“ за биоземеделците
Неблагоприятни прогнози за производството на рапица в света и рекордна слънчогледова реколта
Изборът на „Байер“ за 2020 г. при фунгицидите
Предложенията на „Байер Кроп Сайанс“ за 2020 г.
Новото в пакетните предложения на „Байер“ при житни култури
Откраднати са няколко бетонни кола и още 4 са пречупени в основата им
Задържаха петима жители на Мало Конаре за вандализъм в лозов масив
Само преди седмица разписването на мерките бе обявено за лятото
Изготвянето на стратегическия план за България по новата ОСП вече започва през пролетта
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Туршия от пържени патладжани
За зимата
Запържена туршия
Трябва ли да се премахват листата на патладжана – за и против
Чорба от патладжани
Наденица по френски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам