Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.04.2019 г.

Патладжани бюрек

Патладжани бюрек

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки по дължина, осоляваме и оставяме да престоят 30 мин в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Овалваме филийките в брашното и пържим в слънчогледово олио от двете страни до светло златисто. Приготвяме плънка от натрошеното сирене, 2 яйца, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Мажем с тази смес половината от изпържените патладжанени филийки с останалите покриваме намазаните филийки. Овалваме бюреците в брашно, потапяме ги в останалите добре разбити яйца и пържим в сгорещена мазнина.

Продукти: 1 кг патладжани, 200 г сирене, 4 яйца, 4 с.л. брашно, 1 к.ч. олио, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 1 ч.л. черен пипер, сол.

Патладжани бюрек
9223

Последни материали
Виж
При липсата на сезонни работници заради ограниченията за борба с коронавируса
Френските фермери получават помощта на 130 000 местни доброволци
В Украйна влагата в еднометровия почвен слой бързо намалява
В южна Русия отчитат показатели за влажност на почвата 2 пъти под нормата
Всички те могат да подават заявления в Кампания 2020
В регистъра на биофермерите с актуализирани данни са 6 381 стопани
Национална служба за съвети в земеделието
До 15 май кандидатствайте с безплатни проекти по подмярка 6,3 за малки стопанства
Идея на бранша
Предлага се по 20 стотинки помощ за всеки лев домати или праскови, изкупени за преработка
Продължават схемите за директни плащания
Договорихме запазването на преходната национална помощ
Свързани материали
Виж
Да си отгледаме средноранен патладжан
Беломорска мусака
Туршия от пържени патладжани
За зимата
Запържена туршия
Трябва ли да се премахват листата на патладжана – за и против
Чорба от патладжани
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам