Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч от тиквички

Синор.БГ / 09.04.2019 г.
Гювеч от тиквички

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги изпържваме в 3 с.л. олио. Щом омекнат, посоляваме (внимаваме със солта защото ще се слага сирене) и оставяме да изстинат. После прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца, млякото и ситно нарязаните магданоз и копър. Опитваме на сол, разбъркваме добре и изсипваме сместа в глинен гювеч, намазан с останалото олио. Печем в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.

Продукти: 800 г тиквички, 4 с.л. олио, 1 ч.ч. натрошено сирене, 3 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 с.л. наситнен магданоз, 1 с.л. наситнен копър, сол.

Гювеч от тиквички
13989
 

Последни материали
Виж
Коледарите не само пеят и наричат за здраве, но и танцуват буенек
В Ямболско продължават да пазят традициите за Бъдни вечер и Рождество
Сривът е с 23 на сто на месечна база и с 85 на сто на годишна до 4-19 цента килото
Зелето в Украйна вече се продава почти без пари
Липсва информация за цените, доставката е през януари и февруари
Египет закупи и българска пшеница в частни сделки за около 700 000 тона
Посрещаме най-българския семеен празник около трапезата
На Бъдни вечер огънят стопля сърцата и дава светлина в душите
С качествени и традиционни български продукти за празничната трапеза
Коледно югоизточно фермерско изложение привлича посетители в Ямбол
Въвежда се нова еко категория за колите - Евро 7
Кабинетът прие технически и други промени в данъчни закони
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Есенен ренесанс за тиквичките
Отглеждане на тиквичките като домати за по-добра реколта
Миризливки – кафяви и опасни за всички култури от семейство Тиквови
Тиквички плакия
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини