Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч от тиквички

Синор.БГ / 09.04.2019 г.
Гювеч от тиквички

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги изпържваме в 3 с.л. олио. Щом омекнат, посоляваме (внимаваме със солта защото ще се слага сирене) и оставяме да изстинат. После прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца, млякото и ситно нарязаните магданоз и копър. Опитваме на сол, разбъркваме добре и изсипваме сместа в глинен гювеч, намазан с останалото олио. Печем в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.

Продукти: 800 г тиквички, 4 с.л. олио, 1 ч.ч. натрошено сирене, 3 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 с.л. наситнен магданоз, 1 с.л. наситнен копър, сол.

Гювеч от тиквички
13920
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
Форум за агроиновациите във фермите събира земеделците в Стара Загора
Какви дрехи можеш да си купиш за 250 лв.?
КСНБ моли за увеличаване с 10% на заплатите в БАБХ и за повече пари за облекло
Без нито един глас против
Народното събрание одобри с абсолютно мнозинство оттеглянето на проектобюджета за 2026 г.
Предстои ли нова ескалация в Черно море?
Защо за един ден цената на пшеницата на борсата в Париж скочи с 4-5 евро
Важно за инвестициите в модернизация!
ДФЗ предварително ще проверява фермите, които ще строят с евросредства
Действа срещу вредители, обогатява почвата с желязо
Използване на железния сулфат в градината през есента
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Есенен ренесанс за тиквичките
Отглеждане на тиквичките като домати за по-добра реколта
Миризливки – кафяви и опасни за всички култури от семейство Тиквови
Тиквички плакия
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини