Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.04.2019 г.

Чорба от бакла и зелен чесън

Чорба от бакла и зелен чесън

Измиваме баклата, подсушаваме и я претриваме със сол, след което изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната бакла, скълцания чесън и наситнения джоджен. Разбъркваме и също ги позапържваме за няколко минути. После поръсваме черен и червен пипер, наливаме 7-8 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим, докато баклата омекне. Накрая застройваме с яйцата, които сме разбили с оцета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър и отстраняваме от котлона.

Продукти: 500 г млада бакла, 5-6 стръка зелен чесън, 1 връзка зелен лук, 4 с.л. олио, 2 яйца, 1 с.л. оцет, черен и червен пипер, джоджен, копър, магданоз, сол.

Чорба от бакла и зелен чесън
16382
 

Последни материали
Виж
Износът на пшеница от общността отчита спад под 2% през миналия сезон
Вносът на слънчоглед в ЕС се срина за сметка на нерафинираното масло
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 12-18 юли 2024 година
Жегите и ниската атмосферна влажност ще тормозят развитието на културите
Жътвата на пшеницата продължава при добиви от 652 килограма
В Добричко прибраха средно 676 килограма ечемик от декар
Верижни машини на ЮЦДП правят просеки за ограничаване на стихията
Над 70 горски служители работят по овладяването на пожар в Средна гора
За обвързана подкрепа в животновъдството за Кампания 2023 са преведени близо 116 млн. лв.
За опазване на местните автохтонни породи са изплатени 5,6 млн. лева
За местните преработватели палмовото масло остава любимо с изгодните си цени
Индия увеличи вноса на слънчогледово масло до рекордно ниво
Свързани материали
Виж
Засейте баклата преди студовете
Баклата успява да презимува в южните райони на страната
Чорба от бакла и зелен чесън
Нетрадиционни фуражи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини