Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Чорба от бакла и зелен чесън

Синор.БГ / 03.04.2019 г.
Чорба от бакла и зелен чесън

Измиваме баклата, подсушаваме и я претриваме със сол, след което изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната бакла, скълцания чесън и наситнения джоджен. Разбъркваме и също ги позапържваме за няколко минути. После поръсваме черен и червен пипер, наливаме 7-8 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим, докато баклата омекне. Накрая застройваме с яйцата, които сме разбили с оцета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър и отстраняваме от котлона.

Продукти: 500 г млада бакла, 5-6 стръка зелен чесън, 1 връзка зелен лук, 4 с.л. олио, 2 яйца, 1 с.л. оцет, черен и червен пипер, джоджен, копър, магданоз, сол.

Чорба от бакла и зелен чесън
17601
 

Последни материали
Виж
Кампания 2025
ДФЗ преведе и обвързаната подкрепа за животновъдите
МОСВ
Общините, които получават безвъзмезден достъп до минерални води през 2026 г.
Статистика
Високопланинските пасища и угарите в България рязко намаляват
Стари сортове могат да изчезнат
ЕК удря с бюрокрация малките производители на семена
При рапицата също е регистриран ръст за сметка на произведения ечемик
Великобритания увеличи реколтата от пшеница с разширяване на площите
Актуални данни на МЗХ
Над половината угари остават неизползвани, но ротацията при пшеницата се подобрява
Свързани материали
Виж
Засейте баклата преди студовете
Баклата успява да презимува в южните райони на страната
Чорба от бакла и зелен чесън
Нетрадиционни фуражи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини