Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.04.2019 г.

Чорба от бакла и зелен чесън

Чорба от бакла и зелен чесън

Измиваме баклата, подсушаваме и я претриваме със сол, след което изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната бакла, скълцания чесън и наситнения джоджен. Разбъркваме и също ги позапържваме за няколко минути. После поръсваме черен и червен пипер, наливаме 7-8 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим, докато баклата омекне. Накрая застройваме с яйцата, които сме разбили с оцета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър и отстраняваме от котлона.

Продукти: 500 г млада бакла, 5-6 стръка зелен чесън, 1 връзка зелен лук, 4 с.л. олио, 2 яйца, 1 с.л. оцет, черен и червен пипер, джоджен, копър, магданоз, сол.

Чорба от бакла и зелен чесън
5725

Последни материали
Виж
Месечните валежи и нивото на влага в почвата са доста под многогодишните средни стойности
Рисковете за есенниците в редица руски региони са сериозни
Няма яснота за бъдещите отношения с общността и вътрешната политика на правителството
Несигурността около излизането на Великобритания от ЕС парализира местния млечен сектор
За сметка на предвижданията за производството на маслодайни култури
Търговци завишиха очакванията си за реколтата от зърно в ЕС
Доставките на рапица от трети страни остават на нивото от миналия сезон
Вносът на продукти от рапица в ЕС е нараснал рязко
В унисон с предварителните планове за разделянето на DowDuPont
Corteva Agriscience пуска акциите си на борсата в Ню Йорк в началото на юни
На фона на подобреното състояние на посевите
Интензивните валежи вдигат прогнозите за пшевичната реколта в основните производителки в ЕС
Свързани материали
Виж
Баклата успява да презимува в южните райони на страната
Чорба от бакла и зелен чесън
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам