Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Чорба от бакла и зелен чесън

Синор.БГ / 03.04.2019 г.
Чорба от бакла и зелен чесън

Измиваме баклата, подсушаваме и я претриваме със сол, след което изплакваме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната бакла, скълцания чесън и наситнения джоджен. Разбъркваме и също ги позапържваме за няколко минути. После поръсваме черен и червен пипер, наливаме 7-8 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим, докато баклата омекне. Накрая застройваме с яйцата, които сме разбили с оцета, поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър и отстраняваме от котлона.

Продукти: 500 г млада бакла, 5-6 стръка зелен чесън, 1 връзка зелен лук, 4 с.л. олио, 2 яйца, 1 с.л. оцет, черен и червен пипер, джоджен, копър, магданоз, сол.

Чорба от бакла и зелен чесън
17489
 

Последни материали
Виж
БАБХ
Видим скок на таксите за анализ на нитрати, афлатоксини и др. през тази година
Годишната програма на ЕК за следващата година
Еврокомисията започва кампания „Купувай европейски храни“ през 2026 г.
Становище по документа за обновяването на поколенията до 2040 г.
Copa Cogeca: В новата си стратегия ЕК не дава решения за срива в доходите
Петиция
От WWF настояват властта да купи хеликоптери за гасене на пожари
Турция става „Зелена Родина“
Турция засажда 550 милиона фиданки за една година
Опитът на учените
Проф. Стайка Лалева: Телетата без клетки растат по-здрави и щастливи
Свързани материали
Виж
Засейте баклата преди студовете
Баклата успява да презимува в южните райони на страната
Чорба от бакла и зелен чесън
Нетрадиционни фуражи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини