Начало » Новини » Страната
02.04.2019 г.

От 16 до 18 април ще има обучение по HACCP

Предстоящо
От 16 до 18 април ще има обучение по HACCP

sinor

Съюзът по хранителна промишленост организира поредно обучение за въвеждане на HACCP системата и вътрешни одити в предприятията, което ще се проведе от 16 до 18 април в София. В програмата са включени обучения по Codex Alimentarius- ISO 22000 и FSSC 22000/ISO 22002/» ,ISO 19011/2018 и ISO 22005.

Изучават се основните принципи на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране с основните изисквания на Codex Alimentarius, вътрешен одит на системите за управление на безопасността на храните по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), общи принципи и прилагане на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните и запознаване със стандартите IFS (INTERNATIONAL FOOD STANDARD ) и BRC-GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават Сертификат за успешно завършено обучение.

В програмата са включени следните теми:

I. Изисквания на базовите програми- предпоставки за осигуряване на хигиена и безопасност във фирма, произвеждаща храни във връзка с изискванията на FSSC 22000. Актуализация на методите и верификация

ІI . Основни изисквания и въведение в ISO 22000:2005

 1. Основи на системите за управление на безопасността на храните (СУБХ).

Хранителна верига.

 2. ISO 22000:2005 – Принципи и практика. Необходима документация.

ІII. Осигуряване проследимостта на храните

 Лекция и Упражнения – групова работа

IV. Изисквания на ISO 19011/2018 и ISO 22005 към одиторите

 1.Теория на одитите, видове одити.

 2. Изисквания към провеждане и документиране на одити. Резултати от одити.

 3. Разработване на документи и одитиране на разработени документ

 4. Упражнения – групова работа

V.Изисквания и процедури за IFS и BRC- стандартите.

VI. Нормативни изисквания за етикетирането на храните, най-новите изисквания на Регламент 1169/2011, изисквания за определяне енергийната стойност на храните.

Един месец остава и за участие в специализирания семинар на тема  „Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“, съвместна инициатива на Центъра за обучение по качество и безопасност на храните, катедра Биотехнология на Университета по хранителни технологии, Центъра за оценка на риска по хранителната верига, МЗХГ и Българската агенция по безопасност на храните. Той ще се проведе в периода 14-17 Май  2019.

Заявката за участие съгласно приложения формуляр се изпраща в срок до 11.04. 2019 г. заедно с копие от платежното нареждане за преведена такса. Приемат се и заявки по телефон или факс, както и чрез e-mail: ufi_sb@abv.bg

Таксата за участие е 290 лв. без ДДС.Таксите по банков път се превеждат с ДДС:

- За редовни членове на СХП таксата за участие е 270 лв. без ДДС;

- В таксата са включени материалите за участниците, кафе-паузи и закуски, сертификати.

3. Регистрацията на участниците е на 16.04.19 год.от 9,00 до 9,45 часа на 4 етаж, офис 408. Занятията се провеждат в зала № 312 на 3 етаж, Дом на техниката ,ул.”Г.С.Раковски” 108 София.

От 16 до 18 април ще има обучение по HACCP
7125
 

Последни материали
Виж
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Еднодневно обучение за технолози през декември
Предстоящо
Промяна на датите за курс за одитори по HACCP
Предстоящо
От 4 до 6 юли в София ще се проведе курс за одитори на HACCP
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини