Начало » Новини » Страната
29.03.2017 г.

В началото на април в Добрич ще се проведе обучение за съхранение и преработка на зърно

Предстоящо

sinor.bg

От 10 до 14 април в добрич ще се проведе обучение за придобиване на професионална квалификация по специалността “Зърносъхранение, зърнопреработка и производство на фуражи”. Тове е трета квалификационна степен за професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост към ФНТС, който е  организатор на обучението.

Целта е производителите да бъдат информирани за промените в Закона за храните. Според чл 23 от този закон във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите.

Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.

Съюзът има издаден лиценз за провеждане на обучение по посочените специалности. Целта на обучението е специалистите от тези браншове за по-кратко време да придобият свидетелства за завършено професионално обучение.

Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 379 часа теория и 581 часа практика, или това означава 6 месеца. Съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 два модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс.

На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия.

- Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация за съхранение и преработка на зърно завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията за валидиране  знанията на участниците.

- Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

- Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на  10 , 11, 12 , 13  и 14. април . 2017 год. в Добрич, на адрес ул. „Димитър Петков” 4 , зала на 2 етаж..

Тогава ще  бъдат определени датите за практиката в следващия модул и за Държавния изпит.

Присъствието на I - я модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 12 и не по-малко от 6 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Записването в курса става по реда на пристигане на заявките!

Регистрацията на участниците е на 10.04.2017 год. от 10 до 11 часа, в Добрич, ул. Димитър Петков № 4 ет. 2 , а откриването  на курса е от 11,00 ч. същия ден.

Цената за един участник е 550 лева и в нея са включени всички разходи по провеждането на обучението – теория и практика, учебни материали, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски за първия модул. Курсът ще се формира по реда на постъпващите заявки.

В цената на курса не е включен хотела.

В началото на април в Добрич ще се проведе обучение за съхранение и преработка на зърно
6519
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хил. земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
Производството на зърнени култури в Судан е намаляло с над 40%
ЕС продължи безмитния внос от Украйна
Фунгицид на Corteva Agrisicience™ - УНИВОК® с ново активно вещество Inatreq™ active
Доказалият се фунгицид Унивок®
При пшеницата за частния сектор са оставени само 10 на сто от квотата
Китай определи количествата зърно за внос по понижени митнически ставки
ЕС въвежда мито до 95 евро на тон върху руското зърно и слънчоглед
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини