Начало » Новини » Страната
26.11.2019 г.

Еднодневно обучение за технолози през декември

Предстоящо
Еднодневно обучение за технолози през декември

sinor

Центърът за обучение по качество и безопасност на храните, Университетът по хранителни технологии в Пловдив и EC BUL – част от NSF International, София продължават своето сътрудничество в областта на обучението по качество и безопасност на храни, напитки и фуражи, като разнообразяват темите за обучения. Поредното специализирано на тема „Разработване и внедряване на система за анализ на опасностите и критични точки за контрол HACCP“ ще се проведе на 13 декември в София, бул. княз Ал. Дондуков, 87, ет.1., съобщиха организаторите.

HACCP се прилага по цялата верига на производството на храни и е научно обоснован и систематичен подход, който определя специфични опасности и мерки за техния контрол, за да се осигури безопасността на храните. Системите за контрол са насочни към превенцията и недопускането на опасности при производството, обработката и съхранението на храните, а не към анализа на крайния продукт.

Европейското и националното законодателство поставят задължително изискване към производителите и търговците на храни да имат въведени добри практики за производство и търговия с храни и система за анализ на опасностите и критични контролни точки или процедури в съответствие с нейните принципи, когато цялостното внедряване на системата е неприложимо.

Обучението е подходящо за:

Мениджъри или специалисти управление на качеството и безопасност на храните, служители в отдели по управление на качеството и безопасност на храните и служители, които са ангажирани с дейностите по внедряване, поддържане и подобряване на системата за безопасност на храните;

Служители в търговски вериги и магазини за хранителни стоки, които пряко участват в прилагане на Добрите хигиенни и търговки практики и система HACCP;

Служители в заведения за хранене, ресторанти и кетърингови фирми, чиято работа е свързана със спазване на изискванията или контрола на Добрите хигиенни практики и система HACCP;

Служители в хотели, които са ангажирани в дейностите по обработка, манипулиране и съхранение на храни.

Основни акценти на обучението:

Кратка история и развитие на HACCP;

Нормативни изисквания за безопасността на храните;

Структура на HACCP;

Предварителни стъпки за разработване и внедряване на HACCP;

Принципи на HACCP;

Провеждане на анализ на опасностите;

Определяне на критични точки за контрол и тяхното управление;

Валидиране на мерките за контрол и верификация на системата;

Ползи от внедряване на ефективна система за безопасност на храните;

Практически упражнения.

Продължителността на обучението е 1 ден /8 часа, при максимално записали се 14 човека. Всеки участник получава Сертификат за проведеното обучение.

За индивидуални и фирмени обучения цената е преференциална. При двама и повече служители от една и съща фирма, всеки следващ служител получава допълнителна отстъпка 10 % от цената на курса.

Еднодневно обучение за технолози през декември
5962
 

Последни материали
Виж
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Успешни агропредприемачи с ТМБ: Велизар Велизаров, който пренесе IT опита си на полето
Плакия по градинарски
Магазинът за хората вече си има директор
Г. Тахов: Таванът на надценките в Законопроекта за агрохранителната верига ще важи 1 година
Свързани материали
Виж
Предстоящо
От 16 до 18 април ще има обучение по HACCP
Предстоящо
Промяна на датите за курс за одитори по HACCP
Предстоящо
От 4 до 6 юли в София ще се проведе курс за одитори на HACCP
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини