Начало » Новини » Страната
26.11.2019 г.

Еднодневно обучение за технолози през декември

Предстоящо
Еднодневно обучение за технолози през декември

sinor

Центърът за обучение по качество и безопасност на храните, Университетът по хранителни технологии в Пловдив и EC BUL – част от NSF International, София продължават своето сътрудничество в областта на обучението по качество и безопасност на храни, напитки и фуражи, като разнообразяват темите за обучения. Поредното специализирано на тема „Разработване и внедряване на система за анализ на опасностите и критични точки за контрол HACCP“ ще се проведе на 13 декември в София, бул. княз Ал. Дондуков, 87, ет.1., съобщиха организаторите.

HACCP се прилага по цялата верига на производството на храни и е научно обоснован и систематичен подход, който определя специфични опасности и мерки за техния контрол, за да се осигури безопасността на храните. Системите за контрол са насочни към превенцията и недопускането на опасности при производството, обработката и съхранението на храните, а не към анализа на крайния продукт.

Европейското и националното законодателство поставят задължително изискване към производителите и търговците на храни да имат въведени добри практики за производство и търговия с храни и система за анализ на опасностите и критични контролни точки или процедури в съответствие с нейните принципи, когато цялостното внедряване на системата е неприложимо.

Обучението е подходящо за:

Мениджъри или специалисти управление на качеството и безопасност на храните, служители в отдели по управление на качеството и безопасност на храните и служители, които са ангажирани с дейностите по внедряване, поддържане и подобряване на системата за безопасност на храните;

Служители в търговски вериги и магазини за хранителни стоки, които пряко участват в прилагане на Добрите хигиенни и търговки практики и система HACCP;

Служители в заведения за хранене, ресторанти и кетърингови фирми, чиято работа е свързана със спазване на изискванията или контрола на Добрите хигиенни практики и система HACCP;

Служители в хотели, които са ангажирани в дейностите по обработка, манипулиране и съхранение на храни.

Основни акценти на обучението:

Кратка история и развитие на HACCP;

Нормативни изисквания за безопасността на храните;

Структура на HACCP;

Предварителни стъпки за разработване и внедряване на HACCP;

Принципи на HACCP;

Провеждане на анализ на опасностите;

Определяне на критични точки за контрол и тяхното управление;

Валидиране на мерките за контрол и верификация на системата;

Ползи от внедряване на ефективна система за безопасност на храните;

Практически упражнения.

Продължителността на обучението е 1 ден /8 часа, при максимално записали се 14 човека. Всеки участник получава Сертификат за проведеното обучение.

За индивидуални и фирмени обучения цената е преференциална. При двама и повече служители от една и съща фирма, всеки следващ служител получава допълнителна отстъпка 10 % от цената на курса.

Еднодневно обучение за технолози през декември
5967
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Предстоящо
От 16 до 18 април ще има обучение по HACCP
Предстоящо
Промяна на датите за курс за одитори по HACCP
Предстоящо
От 4 до 6 юли в София ще се проведе курс за одитори на HACCP
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини