Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Топчета в кисело мляко

Вкусно
Синор.БГ / 01.04.2019 г.
Топчета в кисело мляко

Омесваме каймата заедно с яйцето, нарязания на ситно лук, черен пипер, сол и канелата. Оформяме от нея топчета, големи колкото орех, овалваме ги в 1 с. л. от брашното и ги опържваме до златисто в част от олиото. Попарените и обелени лукчета изпържваме в останалото олио до златисто, поръсваме с останалото брашно и пържим още 3-4 мин. Разреждаме с горещ бульон или гореща вода и щом сместа заври, прибавяме разбитото кисело мляко. Сгъстяваме соса и пускаме в него топчетата. Оставяме ги да врят в соса на умерен котлон 10-15 мин. Досоляваме, поръсваме със сухия джоджен и подправяме със счукания чесън.

Продукти: 400 г кайма (смес), 500 г дребни лукчета, половин глава стар лук, 3 с. л. брашно, 4 скилидки чесън, 1 к. ч. олио, 1 яйце, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 щипка канела, черен пипер, сол, сух джоджен

Топчета в кисело мляко
13127
 

Последни материали
Виж
И дума не може да става за сравнение с нашите политици
Наливат нови 50 милиона за гръцките фермери, протесите не спират
Мелничарското зърно от САЩ поскъпна в Южна Корея за разлика от фуражното
Хлебната пшеница поевтиня на търга в Алжир, закупени са 900 000 тона
Търговци сигнализират за измамници, източващи аванси от фиктивни продажби на зърно
Заради шарка по дребни преживни
Очаква се по-малко и по-скъпо сирене Фета заради шарката в Гърция
Обявени са победителите в 8-ата награда за иновации за жени фермери
Първи стъпки преди Регламента
Съветът и Европарламентът се разбраха за правила за новите геномни техники
Свързани материали
Виж
Вкусни цариградски кюфтета
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини