Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.04.2019 г.

Топчета в кисело мляко

Вкусно
Топчета в кисело мляко

Омесваме каймата заедно с яйцето, нарязания на ситно лук, черен пипер, сол и канелата. Оформяме от нея топчета, големи колкото орех, овалваме ги в 1 с. л. от брашното и ги опържваме до златисто в част от олиото. Попарените и обелени лукчета изпържваме в останалото олио до златисто, поръсваме с останалото брашно и пържим още 3-4 мин. Разреждаме с горещ бульон или гореща вода и щом сместа заври, прибавяме разбитото кисело мляко. Сгъстяваме соса и пускаме в него топчетата. Оставяме ги да врят в соса на умерен котлон 10-15 мин. Досоляваме, поръсваме със сухия джоджен и подправяме със счукания чесън.

Продукти: 400 г кайма (смес), 500 г дребни лукчета, половин глава стар лук, 3 с. л. брашно, 4 скилидки чесън, 1 к. ч. олио, 1 яйце, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 щипка канела, черен пипер, сол, сух джоджен

Топчета в кисело мляко
12472
 

Последни материали
Виж
За ватора на химна
Честит 24 май, празникът на българската писменост!
Поредните италиански фермери са със запорирано имущество за измама със субсидии
Нашестиве на марокански скакалец
Внимание! В област Кърджали ще пръскат със самолети срещу скакалци
За сметка на кайсиите, пострадали от дъждове през периода на цъфтеж
Във Франция очакват ръст на реколтата от череши
Кланичното тегло е основен фактор на фона на поевтинелите фуражи
Производството на птиче месо в Германия нарасна през първото тримесечие
Високите температури без валежи и скорошните застудявания са основен проблем
Времето влошава перспективите пред реколтите от есенници в Молдова и Румъния
Свързани материали
Виж
Пълнени тиквички
Баници с плънка от месо
Спагети с кайма
Деликатес с кайма
Макарони с кайма и зеленчуци
Наситнете каймата
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини