Омесваме каймата заедно с яйцето, нарязания на ситно лук, черен пипер, сол и канелата. Оформяме от нея топчета, големи колкото орех, овалваме ги в 1 с. л. от брашното и ги опържваме до златисто в част от олиото. Попарените и обелени лукчета изпържваме в останалото олио до златисто, поръсваме с останалото брашно и пържим още 3-4 мин. Разреждаме с горещ бульон или гореща вода и щом сместа заври, прибавяме разбитото кисело мляко. Сгъстяваме соса и пускаме в него топчетата. Оставяме ги да врят в соса на умерен котлон 10-15 мин. Досоляваме, поръсваме със сухия джоджен и подправяме със счукания чесън.
Продукти: 400 г кайма (смес), 500 г дребни лукчета, половин глава стар лук, 3 с. л. брашно, 4 скилидки чесън, 1 к. ч. олио, 1 яйце, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 щипка канела, черен пипер, сол, сух джоджен