Начало » Новини » Страната
26.02.2019 г.

Обучение по сензорен анализ на храните ще се проведе в края на март в Пловдив

Предстоящо
Обучение по сензорен анализ на храните ще се проведе в края на март в Пловдив

sinor

Центърът за обучение по качество и безопасност на храните към Университета по хранителни технологии в Пловдив и сензорната лаборатория Euro sensolab, част от NSF International, организират на 22 март поредното специализирано обучение по сензорен анализ на храни и напитки, който ще се проведе  в София на бул. „Княз Ал. Дондуков“, 87, съобщиха организаторите.

Целта на обучението е да се запознаете с теоретичните основи на сензорния анализ, както и  да придобиете умения в сензорната наука за храните в един фокусиран, практичен курс на обучение.

За целта ще бъдат посочени предимствата и недостатъците на различните сензорни тестове, участниците ще бъдат запознати със специфичните изисквания за оценка на храни и напитки по съответните стандарти за сензорен анализ, ще се изпитат тестови процедури и да се оценят реални продукти, да се направи съпоставка с конкурентите.

Чрез практически упражнения, ще научите как да оценявате сензорното качество на различни групи храни. Ще развиете практически умения необходими да съставите собствени методи за сензорен анализ и създадете тест протокол, да приложите тестови процедури и интерпретирате значението на резултатите за вашите продукти.

Съдържанието на курс включва теория на сензорния анализ, а изенно - да се запознаят участниците в курса с понятията в сензорния анализ, с терминологичния речник за описване на възприятията, видове тестови методи и какви проблеми с продукта биха могли да се разрешат, с изискванията за провеждане на анализ и фактори, влияещи на оценката.

Практическата част цели да се установят индивидуалните вкусови прагове на чувствителност на участниците, както и да се определи липсата на вкусов и цветови далтонизъм; да се проведат сензорни оценки с реални продукти, за да се представи как се организират и провеждат различни сензорни тестове, обработват и интерпретират резултатите от тях, подобрение на процесите на сензорната оценка в работата.

Продължителността на обучението е осем часа, а максималният брой участници за формиране на група е 12.

При желание може да се организират и фирмени обучения за служители във фирми и организации.

Обучение по сензорен анализ на храните ще се проведе в края на март в Пловдив
8592
 

Последни материали
Виж
Спрямо споразумението за свободна търговия от 2016 г. обаче квотите растат
ЕС реално ще внася по-малко пшеница, ечемик и захар от Украйна
Сушата обаче влошава състоянието на царевица точно преди опрашването
Жътвата на пшеницата и ечемика във Франция върви изпреварващо
Окрупняването в сектора продължава през последните 10 години
Поголовието от свине и говеда в Германия спада заедно с броя на фермите
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Доклад на Синор.БГ
Законопроектът за агрохранителната верига е като Ферари без двигател. Няма да запали!
Изгорели са 7 от общо 122 декара с пшеница в блока
Разследват пожар в житен блок край монтанско село за умишлен палеж
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Предварително записване за семинар за храните, който ще се проведе през септември
Предстоящо
Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини