Начало » Новини » Страната
14.01.2019 г.

Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните

Предстоящо
Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните

sinor

На 15 март Центърът за обучение по качество и безопасност на храните към Университета по хранителни технологии в Пловдив и сензорната лаборатория Euro sensolab, част от NSF International, организират второ по рода си обучение по сензорен анализ на храните, съобщиха организаторите. Максималната група за обучение е от 12 души, като самият учебен процес продължава 8 часа.

Целта на обучението е да се дадат теоретичните основи на сензорния анализ, както и  да се придобиете умения в сензорната наука за храните, да се изпитат тестови процедури и да се оценят реални продукти, като се направи съпоставка с конкурентите.

Чрез практически упражнения ще научите как да оценявате сензорното качество на различни групи храни. Ще развиете практически умения, необходими да съставите собствени методи за сензорен анализ и създадете тест протокол, да приложите тестови процедури и интерпретирате значението на резултатите за вашите продукти.

Теорията на сензорния анализ включва основни понятия в сензорния анализ, терминологичен речник за описване на възприятията, видове тестови методи и какви проблеми с продукта биха могли да се разрешат, с изискванията за провеждане на анализ и фактори, влияещи на оценката.

Практическата част от курса пък набляга на индивидуалните вкусови прагове, както и липсата на вкусов и цветови далтонизъм, плюс сензорни оценки с реални продукти.

Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните
5126

Последни материали
Виж
БАБХ
Започва работа по промените в наредбата за опазване на пчелите
Европейски форум
Оперативни групи от цяла Европа се събраха на втора среща за иновациите
За качество още не се говори
Танева прогнозира 5,4 млн. тона реколта от пшеница тази година
В разгара на лятото
Жегата вдига цените на зърното в Евросъюза, но паника на пазара няма
Танева жъне в Сливенско преди официалния старт на кампанията на 5 юли
Резултати
Класация в националното състезание за дървосекачи
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Обучение по сензорен анализ на храните ще се проведе в края на март в Пловдив
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам