Начало » Новини » Страната
14.01.2019 г.

Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните

Предстоящо
Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните

sinor

На 15 март Центърът за обучение по качество и безопасност на храните към Университета по хранителни технологии в Пловдив и сензорната лаборатория Euro sensolab, част от NSF International, организират второ по рода си обучение по сензорен анализ на храните, съобщиха организаторите. Максималната група за обучение е от 12 души, като самият учебен процес продължава 8 часа.

Целта на обучението е да се дадат теоретичните основи на сензорния анализ, както и  да се придобиете умения в сензорната наука за храните, да се изпитат тестови процедури и да се оценят реални продукти, като се направи съпоставка с конкурентите.

Чрез практически упражнения ще научите как да оценявате сензорното качество на различни групи храни. Ще развиете практически умения, необходими да съставите собствени методи за сензорен анализ и създадете тест протокол, да приложите тестови процедури и интерпретирате значението на резултатите за вашите продукти.

Теорията на сензорния анализ включва основни понятия в сензорния анализ, терминологичен речник за описване на възприятията, видове тестови методи и какви проблеми с продукта биха могли да се разрешат, с изискванията за провеждане на анализ и фактори, влияещи на оценката.

Практическата част от курса пък набляга на индивидуалните вкусови прагове, както и липсата на вкусов и цветови далтонизъм, плюс сензорни оценки с реални продукти.

Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните
9501
 

Последни материали
Виж
Спрямо споразумението за свободна търговия от 2016 г. обаче квотите растат
ЕС реално ще внася по-малко пшеница, ечемик и захар от Украйна
Сушата обаче влошава състоянието на царевица точно преди опрашването
Жътвата на пшеницата и ечемика във Франция върви изпреварващо
Окрупняването в сектора продължава през последните 10 години
Поголовието от свине и говеда в Германия спада заедно с броя на фермите
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Доклад на Синор.БГ
Законопроектът за агрохранителната верига е като Ферари без двигател. Няма да запали!
Изгорели са 7 от общо 122 декара с пшеница в блока
Разследват пожар в житен блок край монтанско село за умишлен палеж
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Предварително записване за семинар за храните, който ще се проведе през септември
Предстоящо
Обучение по сензорен анализ на храните ще се проведе в края на март в Пловдив
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини