Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кремсупа с топчета

Синор.БГ / 05.02.2019 г.
Кремсупа с топчета

Смесваме каймата с малко сол, чубрица, кимион и черен пипер на вкус. От сместа оформяме малки кюфтенца (излизат около 30), които овалваме в брашно. В средно голяма тенджера сипваме 1,5 л вода, 1 с.л. сол и 1-2 с.л. олио. Изчакваме да кипне и пускаме кюфтенцата. Нарязваме лука и чушката на ситно, а морковът настъргваме на ренде. Сипваме зеленчуците при врящите кюфтенца. Добавяме ориза, ситно нарязаните картофи и обелените скилидки чесън. Оставяме всичко да ври на тих огън. Внимателно изваждаме кюфтенцата и пасираме супата. Разбиваме брашното с киселото мляко и яйцата и добавяме към супата. Връщаме кюфтенцата и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: кайма 250 -  300 г, 1-2 картофа, 1/2 ч.ч. ориз, 3 с.л. брашно, 1 чушка, 1 глава лук, 1 морков, 4 скилидки чесън, 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, черен пипер, малко чубрица и кимион, магданоз, сол, олио.

Кремсупа с топчета
15437
 

Последни материали
Виж
Вижте ставките по преходната национална помощ за говеда и биволи за Кампания 2025 г.
Хапваме повече плодове и зеленчуци
За пет години сме намалили хляба с 16%
Среща на депутата Десислава Танева с привърженици
ГЕРБ в Сливен: Има дефицити в управлението на много министерства
Басейнова дирекция
Светкавично разчистват асфалтов отпадък от брега на Тунджа, до Крушаре
Стопанинът обяснява чудото
Как овощната градина на Халил оцеля в масивен пожар около нея
Посланикът н.пр. Арун Саху пред бизнеса
Пазарът в Индия е отворен за българското вино
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини