Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.02.2019 г.

Кремсупа с топчета

Кремсупа с топчета

Смесваме каймата с малко сол, чубрица, кимион и черен пипер на вкус. От сместа оформяме малки кюфтенца (излизат около 30), които овалваме в брашно. В средно голяма тенджера сипваме 1,5 л вода, 1 с.л. сол и 1-2 с.л. олио. Изчакваме да кипне и пускаме кюфтенцата. Нарязваме лука и чушката на ситно, а морковът настъргваме на ренде. Сипваме зеленчуците при врящите кюфтенца. Добавяме ориза, ситно нарязаните картофи и обелените скилидки чесън. Оставяме всичко да ври на тих огън. Внимателно изваждаме кюфтенцата и пасираме супата. Разбиваме брашното с киселото мляко и яйцата и добавяме към супата. Връщаме кюфтенцата и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: кайма 250 -  300 г, 1-2 картофа, 1/2 ч.ч. ориз, 3 с.л. брашно, 1 чушка, 1 глава лук, 1 морков, 4 скилидки чесън, 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, черен пипер, малко чубрица и кимион, магданоз, сол, олио.

Кремсупа с топчета
9411

Последни материали
Виж
Статистика
Ръст в цените на пилешкото месо през юни, но срив при яйцата
По-качествената реколта
Плюсовете на лятното отглеждане на картофи
Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят
Борислав Петков: Спрат ли бутона на субсидиите, поне 40 на сто от фермерите ще отпаднат
Регистрирано е и ново огнище в област Плевен
За първи път Африканска чума и в Русенско
За един месец малките рибки изминаха над 500 километра по течението на реката
Есетрите, пуснати от WWF по Дунав, достигнаха Черно море
Оптиком стартира изкушаваща промоция за трактори McCormick X6 и X7
Свързани материали
Виж
Деликатес с кайма
Сарми с лапад и кайма
Пълнени тиквички
Вкусно
Топчета в кисело мляко
Владишки кюфтета
Месни топки в кисело мляко
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам