Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.02.2019 г.

Кремсупа с топчета

Кремсупа с топчета

Смесваме каймата с малко сол, чубрица, кимион и черен пипер на вкус. От сместа оформяме малки кюфтенца (излизат около 30), които овалваме в брашно. В средно голяма тенджера сипваме 1,5 л вода, 1 с.л. сол и 1-2 с.л. олио. Изчакваме да кипне и пускаме кюфтенцата. Нарязваме лука и чушката на ситно, а морковът настъргваме на ренде. Сипваме зеленчуците при врящите кюфтенца. Добавяме ориза, ситно нарязаните картофи и обелените скилидки чесън. Оставяме всичко да ври на тих огън. Внимателно изваждаме кюфтенцата и пасираме супата. Разбиваме брашното с киселото мляко и яйцата и добавяме към супата. Връщаме кюфтенцата и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: кайма 250 -  300 г, 1-2 картофа, 1/2 ч.ч. ориз, 3 с.л. брашно, 1 чушка, 1 глава лук, 1 морков, 4 скилидки чесън, 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, черен пипер, малко чубрица и кимион, магданоз, сол, олио.

Кремсупа с топчета
7900

Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
Държавата дава 300 хиляди лева за покупка на 83 дка имоти в Старозагорско
При чести и силни валежи маната плъзва за 2-3 часа
Не бъркайте маната с оидиума
Съвети за градинари
Да откъсваме ли цветовете на картофите за по-високи добиви?
Актуализираната брошура на НАП - част втора
Как да изчислите авансовите вноски за пенсия през 2019 г.
Политики
Държавата ще поднови покупката на частни гори и ще засили залесяването с акация
Кадрови промени
Сменен е шефът на Изпълнителната агенция по горите
Свързани материали
Виж
Сарми с лапад и кайма
Пълнени тиквички
Вкусно
Топчета в кисело мляко
Владишки кюфтета
Месни топки в кисело мляко
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам