Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.02.2019 г.

Кремсупа с топчета

Кремсупа с топчета

Смесваме каймата с малко сол, чубрица, кимион и черен пипер на вкус. От сместа оформяме малки кюфтенца (излизат около 30), които овалваме в брашно. В средно голяма тенджера сипваме 1,5 л вода, 1 с.л. сол и 1-2 с.л. олио. Изчакваме да кипне и пускаме кюфтенцата. Нарязваме лука и чушката на ситно, а морковът настъргваме на ренде. Сипваме зеленчуците при врящите кюфтенца. Добавяме ориза, ситно нарязаните картофи и обелените скилидки чесън. Оставяме всичко да ври на тих огън. Внимателно изваждаме кюфтенцата и пасираме супата. Разбиваме брашното с киселото мляко и яйцата и добавяме към супата. Връщаме кюфтенцата и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Продукти: кайма 250 -  300 г, 1-2 картофа, 1/2 ч.ч. ориз, 3 с.л. брашно, 1 чушка, 1 глава лук, 1 морков, 4 скилидки чесън, 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, черен пипер, малко чубрица и кимион, магданоз, сол, олио.

Кремсупа с топчета
14585
 

Последни материали
Виж
Правителството одобри коефициента по Закона за експортното застраховане за 2024
Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната
Ще се проведе на 24 юни в Люксембург
Одобрена е българската позиция за заседанието на Съвета на ЕС
Решения на Министерския съвет
Първи промени в горските такси, които от 2013 г. не са пипани
Решения на Министерския съвет
През миналата година фонд „Земеделие“ е превел на стопаните над 2,8 млрд. лв.
Вносът е нараснал с 4 на сто с основен доставчик Украйна
Износът на мека пшеница от ЕС изостава с 5 на сто 20 дни преди края на сезона
Свързани материали
Виж
Пълнени тиквички
Баници с плънка от месо
Спагети с кайма
Деликатес с кайма
Макарони с кайма и зеленчуци
Наситнете каймата
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини