Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.11.2018 г.

Юфка по японски

Вкусно разнообразие
Юфка по японски

Сваряваме юфката до омекване, прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода. Оставяме я на топло. Накисваме гъбите във вода, за да омекнат и ги разполовяваме. Нарязваме на едро 2 стръка лук. От бульона, соевия сос, портокаловия сок и пилешкото сваряваме супа. Разпределяме юфката в четири гювечета. Във всяко слагаме от лука, гъбите, яйце, заливаме с пилешката супа, захлупваме и готвим, докато омекнат зеленчуците. Преди сервиране наръсваме всяка порция с червен пипер и ситно нарязания останал лук.

Продукти за 4 порции: 200 г юфка, 3 стръка пресен лук, 4 сушени гъби, 250 г пилешко месо, 4 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон, 1/3 ч.ч. соев сос, 1/3 ч.ч. портокалов сок, 2 ч.л. захар, 4 яйца, сол, червен пипер

Юфка по японски
14149
 

Последни материали
Виж
Малките общини кандидатстват за наградите „Нов европейски Баухаус“ 2025 г.
Одит на Европейската сметна палата:
България няма грешки при усвояването на евросредства в земеделието и природните ресурси
Допълнителни точки получават проектите на жени и млади предприемачи
Обсъдиха критериите за подбор по приема за неземеделски дейности
Статистика
Най-малко смейни фирми има в Търговищко, най-много - в София и Пловдив
Изтеглиха копитните животни и продукти от преработката им от Зелената седмица
Шапът ще свие рязко износа на месо и мляко от Германия извън ЕС
Предстоящо
Форум за иновациите във фермата е във фокуса на АГРА 2025
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини