Начало » Новини » Страната
07.11.2018 г.

Четвърт век производителите на храни канят посетители на изложения в София

Откриването на Месомания е днес
Четвърт век производителите на храни канят посетители на изложения в София

sinor

От 7 до 10 ноември в София ще се проведат традиционните изложения от хранително-вкусовия и хорека сектора, голяма част от които честват и своята 25-годишнина. Откриването на шестте изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ ще бъде днес от 14 часа, като се очаква лентата да пререже министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Тази година със свои щандове ще се представят над 500 компании от България и света. Повече от 160 са новите фирми, които за първи път ще представят своите продукти. 89 са чуждестранните участници от Италия, Австрия, Великобритания, Гърция, Румъния, Република Македония, , Холандия, САЩ, Тайланд. Италия и тази година разширява своето участие като благодарение на Италианската агенция за търговия и инвестиции – ICE Agenzia ще пристигнат 40 италиански фирми. За първи път тази година ще участва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София.

Месомания и Булпек на 25 години

Последното издание на изложенията през 2017 г. отчита 60% ръст на посетителите в сравнение с изданието преди пет години, а тази година очакваме още по-голям интерес, отчитат организаторите. Изложенията шест в едно събират на едно място цялата хранително-вкусова индустрия. Бизнесът планира колективни участия на български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители. Освен това тази година интересът на фирмите, които предлагат машини е изключително голям. Специализираната изложба МЕСОМАНИЯ ще отпразнува 25-о юбилейно издание, организаторите планират участие на повече фирми и специални събития. Изложба Булпек също отбелязва 25 години, с което доказва съществуването на дълги и здрави традиции в производството на хляб и сладкарски изделия в България. Хранително-вкусовата индустрия в България е на световно ниво, което личи в постоянно нарастващият интерес към изложенията през последните 5 години.

Кулинарна експлозия

Истинска кулинарна експлозия ще сътворят майстор готвачи, баристи в едни от най-ключовите събития за България. За трета година се организира кулинарният форум GastronomiX. От 7 до 10 ноември ще пристигнат шеф готвачи на световно ниво. На GASTRONOMIX майсторски класове ще водят шеф Марио Сандовал, ресторант Coque в Мадрид с две звезди Мишлен. Сандовал ще акцентрира върху изследването на храната като отправна точка. Шеф Едуард Ксатрух ще открехне завесата и ще обърне внимание на концепциите и техните в ресторант Disfrutar с зве звезди Мишлен в Барселона. Те ще разгърнат тайните на авангардната висша кулинария.

Истинска наслада с аромат на кафе ще изпитат посетителите в залите на Интер Експо Център. На 9 ноември е финалът на Български бариста шампионат, част от официален кръг на световния еспресо шампионат „Espresso Italiano Champion”, организиран от INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano). В същото време тази година за първи път ще се проведе и Latte Art Coffee Шампионат под егидата на Световната кафе асоциация. Там, където има ухание на кафе, несъмнено ще усетим и мирис на шоколад. Шоу -дегустация за деца „Здрави и силни от малки“ ще допълни богатата програма, защото цели да възпита в най-малките любов към традиционните продукти.

Конкурсите

Конкурсът „Златен медал“ за качествени и оригинални пазарни продукти се превърна в една от отличителните характеристики на водещите в България и Югоизточна Европа изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ. Най-добрите компании ще се борят и тази година в Националния конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“. 

Българският бизнес в хранително-вкусовия и хорека сектора се среща с колеги от България, страните от региона и цяла Европа. Цветът на индустрията показва своите най-добри и успешни продукти, съревновава се, конкурира се, за да може потребителят да се наслади на все по-добри и здравословни храни. Посетителите могат да очакват още изключително ползотворна делова програма със семинари, презентации, демонстрации, работни срещи и дегустации по всички направления на хранителната индустрия.

Четвърт век производителите на храни канят посетители на изложения в София
8595
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
От 8 до 11 ноември
Официално откриване на традиционните есенни изложения за храни
Предстоящо
Юбилейното 30-то издание на изложенията за храни ще се проведе от 8 до 11 ноември
Официално откриване
Ноемврийските изложения за храни станаха октомврийски
Месомания, Булпек, Светът на млякото и Салон на виното
Традиционните изложения за храни ще се проведат от 5 до 8 октомври
До 2 октомври производитерите на храни се представят в София
Златни медали за малки и средни фирми на МЕСОМАНИЯ 2021
Заради ковид пандемията
Вместо през ноември изложенията за храни се изместват в края на септември
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини