Начало » Новини » Страната
07.11.2018 г.

Четвърт век производителите на храни канят посетители на изложения в София

Откриването на Месомания е днес
Четвърт век производителите на храни канят посетители на изложения в София

sinor

От 7 до 10 ноември в София ще се проведат традиционните изложения от хранително-вкусовия и хорека сектора, голяма част от които честват и своята 25-годишнина. Откриването на шестте изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ ще бъде днес от 14 часа, като се очаква лентата да пререже министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Тази година със свои щандове ще се представят над 500 компании от България и света. Повече от 160 са новите фирми, които за първи път ще представят своите продукти. 89 са чуждестранните участници от Италия, Австрия, Великобритания, Гърция, Румъния, Република Македония, , Холандия, САЩ, Тайланд. Италия и тази година разширява своето участие като благодарение на Италианската агенция за търговия и инвестиции – ICE Agenzia ще пристигнат 40 италиански фирми. За първи път тази година ще участва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София.

Месомания и Булпек на 25 години

Последното издание на изложенията през 2017 г. отчита 60% ръст на посетителите в сравнение с изданието преди пет години, а тази година очакваме още по-голям интерес, отчитат организаторите. Изложенията шест в едно събират на едно място цялата хранително-вкусова индустрия. Бизнесът планира колективни участия на български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители. Освен това тази година интересът на фирмите, които предлагат машини е изключително голям. Специализираната изложба МЕСОМАНИЯ ще отпразнува 25-о юбилейно издание, организаторите планират участие на повече фирми и специални събития. Изложба Булпек също отбелязва 25 години, с което доказва съществуването на дълги и здрави традиции в производството на хляб и сладкарски изделия в България. Хранително-вкусовата индустрия в България е на световно ниво, което личи в постоянно нарастващият интерес към изложенията през последните 5 години.

Кулинарна експлозия

Истинска кулинарна експлозия ще сътворят майстор готвачи, баристи в едни от най-ключовите събития за България. За трета година се организира кулинарният форум GastronomiX. От 7 до 10 ноември ще пристигнат шеф готвачи на световно ниво. На GASTRONOMIX майсторски класове ще водят шеф Марио Сандовал, ресторант Coque в Мадрид с две звезди Мишлен. Сандовал ще акцентрира върху изследването на храната като отправна точка. Шеф Едуард Ксатрух ще открехне завесата и ще обърне внимание на концепциите и техните в ресторант Disfrutar с зве звезди Мишлен в Барселона. Те ще разгърнат тайните на авангардната висша кулинария.

Истинска наслада с аромат на кафе ще изпитат посетителите в залите на Интер Експо Център. На 9 ноември е финалът на Български бариста шампионат, част от официален кръг на световния еспресо шампионат „Espresso Italiano Champion”, организиран от INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano). В същото време тази година за първи път ще се проведе и Latte Art Coffee Шампионат под егидата на Световната кафе асоциация. Там, където има ухание на кафе, несъмнено ще усетим и мирис на шоколад. Шоу -дегустация за деца „Здрави и силни от малки“ ще допълни богатата програма, защото цели да възпита в най-малките любов към традиционните продукти.

Конкурсите

Конкурсът „Златен медал“ за качествени и оригинални пазарни продукти се превърна в една от отличителните характеристики на водещите в България и Югоизточна Европа изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ. Най-добрите компании ще се борят и тази година в Националния конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“. 

Българският бизнес в хранително-вкусовия и хорека сектора се среща с колеги от България, страните от региона и цяла Европа. Цветът на индустрията показва своите най-добри и успешни продукти, съревновава се, конкурира се, за да може потребителят да се наслади на все по-добри и здравословни храни. Посетителите могат да очакват още изключително ползотворна делова програма със семинари, презентации, демонстрации, работни срещи и дегустации по всички направления на хранителната индустрия.

Четвърт век производителите на храни канят посетители на изложения в София
9150
 

Последни материали
Виж
Междуведомствена на група ще анализира последиците от вредата на сивия царевичен хоботник
Приемът ще бъде отворен до 3 октомври
МЗХ стартира прием по интервенцията за залесяване и възстановяване
Агрополихим строи трети резервоар за амоняк и удвоява производството на азотни торове
КЗП
Потребителите ще могат да следят актуалните цени на храни и основни стоки
Работи се с европейски средства
До момента няма преведени средства за напояване от държавния бюджет
Нужни са проверки и от НАП и КЗП
БАБХ: Зеленчуците от Македония и Турция са чисти от пестициди
Свързани материали
Виж
Изложенията в Интер експо център - София
Хранителната индустрия осигурява над 1,6 милиарда лева добавена стойност
Есенни изненади
От днес до 16 ноември посетете 5-те изложения за храни в „Интер Експо център“
Архангел Михаил е и професионалният празник на работещите в този сектор
На МЕСОМАНИЯ 2024 браншовата асоциация ще отбележи 30-годишния си юбилей
Предстоящо
На 14 ноември се провежда Международен симпозиум по храните
Билетите за посещение са налични онлайн
Над 500 изложители от хранително-вкусовия сектор се събират в Интер Експо Център от 13 ноември
Над 500 изложители от 3 континента са в София от 13 до 16 ноември
Билетите за посещение на Международните хранителни изложения в София са в продажба
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини