Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.10.2018 г.

Леблебия с кайма и кисело мляко по турски

Леблебия с кайма и кисело мляко по турски

Накисваме леблебията за 1 нощ в студена вода. Измиваме я и я заливаме със студена вода. Варим я, докато омекне, след което отцеждаме водата. Счукваме ядките на едро и ги задушаваме с част от мазнината. В отделен съд запържваме каймата. Отделно разбиваме киселото мляко и го подправяме със стрития джоджен, счукания чесън и малко сол. В плато разстиламе  сварената леблебия, заливаме с киселото мляко, покриваме с каймата и с ядките. Поливаме ястието с малко горещо масло и поръсваме с черен пипер, канела и малко сол. Поднасяме, като много внимаваме да не разместим пластовете.

Продукти за 4 порции: 400 г едро смяна /кълцана/ кайма, 1 ч.ч. суха леблебия, 2 ч.ч. кисело мляко, 100 г краве масло, 1 ч.ч. счукани ядки /различни/, 1 глава чесън, сух джоджен, черен пипер, канела, сол.

Леблебия с кайма и кисело мляко по турски
13161

Последни материали
Виж
Важно за бъдещата ОСП
Клуб „Инвестор“ сблъска становища на бранша „за“ и „против“ таваните на бъдещата ОСП
До 2 седмици и останалите би трябвало да получат авансовите си плащания
ДФЗ преведе първия транш по почти половината проекти за млади фермери
При запазване на финансирането на нивата от 2020 година
България и още 5 държави в ЕС са за запазване на преходната помощ през 2021 г.
Заради опасността от разпространение на болести и зарази
Смолянски пчелари искат засилване на контрола върху нерегистрираните пчелини
Повече от 200 доброволци се включиха в залесяване на територията на Кюстендил, Радомир и Сливница
Първата национална конференция „Българското вино в ХХI век“
Свързани материали
Виж
Телешко варено
Пиле по азиатски
Пълнено пиле с дюли
Супа с телешка кайма и картофи
Пълнени картофи по мексикански
Кунинска туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам