Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леблебия с кайма и кисело мляко по турски

Синор.БГ / 15.10.2018 г.
Леблебия с кайма и кисело мляко по турски

Накисваме леблебията за 1 нощ в студена вода. Измиваме я и я заливаме със студена вода. Варим я, докато омекне, след което отцеждаме водата. Счукваме ядките на едро и ги задушаваме с част от мазнината. В отделен съд запържваме каймата. Отделно разбиваме киселото мляко и го подправяме със стрития джоджен, счукания чесън и малко сол. В плато разстиламе  сварената леблебия, заливаме с киселото мляко, покриваме с каймата и с ядките. Поливаме ястието с малко горещо масло и поръсваме с черен пипер, канела и малко сол. Поднасяме, като много внимаваме да не разместим пластовете.

Продукти за 4 порции: 400 г едро смяна /кълцана/ кайма, 1 ч.ч. суха леблебия, 2 ч.ч. кисело мляко, 100 г краве масло, 1 ч.ч. счукани ядки /различни/, 1 глава чесън, сух джоджен, черен пипер, канела, сол.

Леблебия с кайма и кисело мляко по турски
17441
 

Последни материали
Виж
Допълнение на Постановление 44
С нови 21 ракетни площадки ще се попълнят „дупките“, откъдето падат градушки
По време на почивка
Земеделската комисия в парламента прие проектобюджета за 2026 г. за 10 минути
Фермерите от област Благоевград могат да подават заявления за оценка на щети от проливните дъждове до 12 декември
Фермерите предпочитат дълосрочна аренда
Полша подговя удължаване на забраната за продажба на държавна земя
На 11 и 12 декември
ОСП след 2027 г. и пазарът на мляко сред темите на Съвета на аграрните министри
Съвети
Стратификация на семената – как, кога и за кои култури да се прилага?
Свързани материали
Виж
Зрял фасул с тиква
Лозови сарми с леща
Леща по манастирски
Пържоли с кисело зеле
Вкусни цариградски кюфтета
Пълнена постна зелка
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини