Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леблебия с кайма и кисело мляко по турски

Синор.БГ / 15.10.2018 г.
Леблебия с кайма и кисело мляко по турски

Накисваме леблебията за 1 нощ в студена вода. Измиваме я и я заливаме със студена вода. Варим я, докато омекне, след което отцеждаме водата. Счукваме ядките на едро и ги задушаваме с част от мазнината. В отделен съд запържваме каймата. Отделно разбиваме киселото мляко и го подправяме със стрития джоджен, счукания чесън и малко сол. В плато разстиламе  сварената леблебия, заливаме с киселото мляко, покриваме с каймата и с ядките. Поливаме ястието с малко горещо масло и поръсваме с черен пипер, канела и малко сол. Поднасяме, като много внимаваме да не разместим пластовете.

Продукти за 4 порции: 400 г едро смяна /кълцана/ кайма, 1 ч.ч. суха леблебия, 2 ч.ч. кисело мляко, 100 г краве масло, 1 ч.ч. счукани ядки /различни/, 1 глава чесън, сух джоджен, черен пипер, канела, сол.

Леблебия с кайма и кисело мляко по турски
17358
 

Последни материали
Виж
Финансиран по Околна среда
Горските ще изпълняват проект за НАТУРА в Югозападна България
Преговори по финансовата рамка 2028-2034 г.
ЕК отстъпва за обединяване на финансирането по ОСП и регионалните фондове
За транспорт на изложбени продукти
МЗХ пусна обществена поръчка за 200 хил. лв. за логистика при европейски изложения
Подготовка за зимата
Как правилно да съхраняваме плодовете и зеленчуците заедно
Нова кабина, нов дизайн и нови мощности поставят по-висок стандарт в пръскането
Три нови пръскачки представя AGRIFAC
Насоки за каниддатстване – трета част
При данъчни задължения до 50 000 лв. пак може да се получат субсидии
Свързани материали
Виж
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Чорба от агнешки дреболии
Пуешки пържолки с гъби и сметана – идеални за уикенд вечеря
Говеждо с боб и прясно зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини