Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.09.2018 г.

Мариновани патладжани

Мариновани патладжани

Почистваме патладжаните от дръжките, нарязваме ги на шайби с дебелина 1 см, посоляваме и ги оставяме да си пуснат горчивия сок. Леко ги изстискваме и изплакваме в гевгир. Възвираме саламура от изброените продукти без олиото. Пускаме на порции във врящата саламура шайбичките патладжан и щом почнат да омекват, отцеждаме и ги оставяме 1 нощ. На другия ден ги редим в чисти и сухи бурканчета, като ръсим между редовете ситен магданоз и скилидки чесън, нарязани на филийки. Наливаме препържено олио, така че патладжаните добре да се покрият, завръзваме гърлата с целофан, затваряме с капачки и прибираме на тъмно и хладно място.

Продукти: 10 кг малки патладжани, 2 л оцет, 2 л вода, 0.5 кг сол, черен пипер на зърна, дафинов лист, скилидки чесън, магданоз, олио

Мариновани патладжани
9051

Последни материали
Виж
Важно за бъдещата ОСП
Клуб „Инвестор“ сблъска становища на бранша „за“ и „против“ таваните на бъдещата ОСП
До 2 седмици и останалите би трябвало да получат авансовите си плащания
ДФЗ преведе първия транш по почти половината проекти за млади фермери
При запазване на финансирането на нивата от 2020 година
България и още 5 държави в ЕС са за запазване на преходната помощ през 2021 г.
Заради опасността от разпространение на болести и зарази
Смолянски пчелари искат засилване на контрола върху нерегистрираните пчелини
Повече от 200 доброволци се включиха в залесяване на територията на Кюстендил, Радомир и Сливница
Първата национална конференция „Българското вино в ХХI век“
Свързани материали
Виж
Туршия от пържени патладжани
За зимата
Запържена туршия
Трябва ли да се премахват листата на патладжана – за и против
Чорба от патладжани
Патладжани бюрек
Наденица по френски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам