Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.09.2018 г.

Мариновани патладжани

Мариновани патладжани

Почистваме патладжаните от дръжките, нарязваме ги на шайби с дебелина 1 см, посоляваме и ги оставяме да си пуснат горчивия сок. Леко ги изстискваме и изплакваме в гевгир. Възвираме саламура от изброените продукти без олиото. Пускаме на порции във врящата саламура шайбичките патладжан и щом почнат да омекват, отцеждаме и ги оставяме 1 нощ. На другия ден ги редим в чисти и сухи бурканчета, като ръсим между редовете ситен магданоз и скилидки чесън, нарязани на филийки. Наливаме препържено олио, така че патладжаните добре да се покрият, завръзваме гърлата с целофан, затваряме с капачки и прибираме на тъмно и хладно място.

Продукти: 10 кг малки патладжани, 2 л оцет, 2 л вода, 0.5 кг сол, черен пипер на зърна, дафинов лист, скилидки чесън, магданоз, олио

Мариновани патладжани
6951

Последни материали
Виж
Уловената над половин тон риба е дарена на социалния патронаж
Извадиха над 2 километра бракониерски мрежи от бургаски язовир
Само за месец котировките са се понижили с 13-15 евро за тон
Цената на пшеницата в ЕС стремително пада
Родните винопроизводители са спечелили над 200 отличия от международни конкурси през 2018 година
Силно присъствие на български вина от местни сортове на Винария 2019
Ще бъдат завишени изискванията към кандидатстващите животновъди
Махат тиквите от приоритетите по подмярката за стартова помощ за малки стопанства
В началото на май ще бъде отворен отвори приемът за застраховане на реколтата
Отварят приема по мярката за инвестиции в преработката на грозде вероятно в края на март
Делът на Обединеното кралство в износа на селскостопанските ни продукти е едва 2 на сто
Порожанов не очаква преки загуби за родните фермери от излизането на Великобритания от ЕС
Свързани материали
Виж
Сега се засяват семената за ранно полско производство на патладжани
Не забравяйте да сложите и патладжан в оранжерията
Много цвят малко плод
Проблеми със завързите на оранжерийните патладжани
Вкусна гозба от патладжани
Практика
Има начини да предпазим пипера и патладжана от окапване на цветовете
Практика
Плодовете на патладжана задължително се режат, не се откъсват
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам