Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.09.2018 г.

Мариновани патладжани

Мариновани патладжани

Почистваме патладжаните от дръжките, нарязваме ги на шайби с дебелина 1 см, посоляваме и ги оставяме да си пуснат горчивия сок. Леко ги изстискваме и изплакваме в гевгир. Възвираме саламура от изброените продукти без олиото. Пускаме на порции във врящата саламура шайбичките патладжан и щом почнат да омекват, отцеждаме и ги оставяме 1 нощ. На другия ден ги редим в чисти и сухи бурканчета, като ръсим между редовете ситен магданоз и скилидки чесън, нарязани на филийки. Наливаме препържено олио, така че патладжаните добре да се покрият, завръзваме гърлата с целофан, затваряме с капачки и прибираме на тъмно и хладно място.

Продукти: 10 кг малки патладжани, 2 л оцет, 2 л вода, 0.5 кг сол, черен пипер на зърна, дафинов лист, скилидки чесън, магданоз, олио

Мариновани патладжани
14878
 

Последни материали
Виж
Очаква се ДФЗ да утвърди бюджет за обезщетенията
Над 20 хил. дка и над 250 пчелни семейства са опожарени в община Болярово
В СЕУ вече се подават заявления за авансово плащане по интервенцията „Преструктуриране и конверсия на лозя“
Във ферма с над 49 000 животни в iеверна Добруджа
Потвърдиха първо огнище на чума по дребните преживни животни в Румъния
За капак и поливането е ограничено заради недостига на електроенергия
И в Украйна зеленчуците се пържат на полето
Текат масови проверки за чума по овце и кози в Гърция
Мнението на бранша
Петков: Само мегаагенция може да организира изваляването на облаците от Черно море над Добруджа
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Патладжани с чесън и лук
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини