Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мариновани патладжани

Синор.БГ / 13.09.2018 г.
Мариновани патладжани

Почистваме патладжаните от дръжките, нарязваме ги на шайби с дебелина 1 см, посоляваме и ги оставяме да си пуснат горчивия сок. Леко ги изстискваме и изплакваме в гевгир. Възвираме саламура от изброените продукти без олиото. Пускаме на порции във врящата саламура шайбичките патладжан и щом почнат да омекват, отцеждаме и ги оставяме 1 нощ. На другия ден ги редим в чисти и сухи бурканчета, като ръсим между редовете ситен магданоз и скилидки чесън, нарязани на филийки. Наливаме препържено олио, така че патладжаните добре да се покрият, завръзваме гърлата с целофан, затваряме с капачки и прибираме на тъмно и хладно място.

Продукти: 10 кг малки патладжани, 2 л оцет, 2 л вода, 0.5 кг сол, черен пипер на зърна, дафинов лист, скилидки чесън, магданоз, олио

Мариновани патладжани
16713
 

Последни материали
Виж
Практики през есента
Кората на младите ябълки се напуква – ето как да спасим дърветата
Статистика
Германия с лек ръст на есенната сеитба през 2025 г.
Сравнение между 2023 и 2025 г.
Фалитите в животновъдството промениха ставките за оцелелите в бизнеса
Ръст на цените е регистриран в почти всички основни групи култури
Икономически сметки за селското стопанство - 2025 година
С UVC модул
Ултравиолетовите лъчи на робота Valera CUBE преборват маната на минутата
Баница с кисело зеле и праз
Свързани материали
Виж
Защо патладжаните имат горчив вкус?
Беломорска мусака
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини