Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
14.08.2018 г.

Телескопичните товарачи Bobcat – универсалните войници за всяко стопанство

Телескопичните товарачи Bobcat – универсалните войници за всяко стопанство

Срещаме се с г-н Емил Трифонов, търговски мениджър във фирма Мегатрон, за да научим малко повече за един от най-търсените типове компактни машини, активно предлагани от компанията – телескопичните товарачи Bobcat.

Здравейте, г-н Трифонов. Бихте ли ни разказали малко повече за телескопичните товарачи Bobcat. За какъв тип стопанства са необходими те?

Емил Трифонов: Здравейте. Благодаря за проявения интерес към компактната техника Bobcat. Ако се върнем малко назад във времето,  преди  години се налагаше да убеждаваме мнозинството български фермери, че това е машината, която е най-необходима в едно стопанство, било то земеделско или животновъдна ферма. Сега в настоящия момент всички са убедени в това. Телескопичният товарач е машината, която се използва целогодишно и е незаменим помощник при всякакви дейности, свързани с прибиране на реколта, съхранение и последваща реализация, или съответно с прибиране и складиране на бали и последващо хранене на животни. Днес този тип машини се срещат навсякъде, както при зърнопроизводителите, така и при всякакъв вид животновъдни ферми, включително и при фирмите, занимаващи се с търговия на зърно и торове. С гордост можем да заявим, че фирма Мегатрон вече 10 години представлява и предоставя на клиентите си реномираните телескопични товарачи с марката Bobcat. Популацията на машините расте с всяка изминала година. Може да видите техниката Bobcat във всяка точка на страната.

Вашите клиенти едри или дребни фермери/земеделци са?

Днес имаме за клиенти пълната палитра от всички видове стопанства. От малката семейна ферма до големите арендатори, от типичната селска кооперация до големите корпоративни стопанства. За всеки един тип клиенти имаме вярното предложение и  решение на техните нужди. Голямата палитра от модели и модификации ни позволява да намерим и предложим  решение за всяка необходимост. Телескопичните товарачи Bobcat са универсални войници, подходящи за всяко стопанство. Дългата фабрична гаранция на машините вдъхва сигурност и увереност в клиентите за направената от тях инвестиция. Вече 10 години успешно функционира и програмата за безлихвен лизинг за Bobcat самоходна техника, която позволява достъпност при придобиването на машината. Тази година подобрихме още повече условията за това финансиране и вече осигуряваме възможност за лизинг с 0% лихва за срок до 48 месеца.

С какви качества TLS на Bobcat са по-добри от конкуренцията?

При разработката и конструирането на телескопичните си товарачи, Bobcat използват и влагат технологии, разработки и иновации, натрупани от вече 60-годишния си опит в производството на мини челни товарачи - продукт, който  в цял свят е свързван с марката Bobcat и е безспорно емблема за високо качество и изключително добре конструирана машина. Както вече 60 години при мини товарачи, и при телескопичните товарачи Bobcat залагат на хидростатична трансмисия. Тя позволява много по-плавна  и прецизна работа на машината, в същото време доставя на оператора много по-голям комфорт, подобно на автоматичните кутии на автомобилите. От друга страна КПД на този тип трансмисия е 95% от мощността на двигателя, докато при другите типове скоростни кутии КПД достига едва до 80%. Това в комбинация с много добре конструираното шаси от цялостни елементи, пълната защита на ходовата част под машината, компактните размери и в същото време изключително добра товарна диаграма и голяма товароподемност, ни дават един прекрасен продукт. Топ моделите са екипирани с двигатели с мощност 130 к.с. собствено производство и товарочувствителна аксиално бутална помпа с дебит от 190 л/мин. Към момента никой друг не предлага на пазара такава мощна и бърза хидравлична система. Това прави машините изключително бързи и много продуктивни. Фабричната гаранция на машините е 3 годишна и в съчетание с многото ни бази и пълното териториално покритие на страната с високо квалифицирани сервизни екипи, дават това, от което всеки един клиент най-много се нуждае. Сигурност и спокойствие в най-тежките и натоварени периоди от годината.

Кои са най-често купуваните прикачни устройства  и какви тенденции се очертават от нуждите на клиентите по отношение на прикачната техника?

В зависимост от приложението, типичните инвентари варират от кофи с голям обем за зърно през палетни вилици, различните шила и хидравлични клампи за бали, минаваме през кофите и рогата с грапа, силажните кофи. Понякога инсталираме и неочаквани за клиента решения като хидромотори с различни видове свредла, често се използват и гребла за сняг през зимния период. Имаме възможности за доставка на платформи за повдигане на хора, циркулярни храсторези и мн. други полезни работни устройства.

В края на месец април и през месец май имахте поредица от събития – демонстрационни дни из няколко бази в страната. Правите ли демонстрации на място при клиента? Как може да се организира нещо подобно?

Бизнесът няма почивен ден и всяка минута е важна. Нашите клиенти трудно могат да се съобразяват с предвидени от нас време и час, въпреки, че присъстват на демонстрационните ни дни, за което сме им много благодарни. За нас не е никакъв проблем да направим демонстрация при самия клиент. Това става на неговия обект, на „негов терен“ и за нас е предпочитан вариант, защото клиентът може да види работата на машината при конкретни ситуации, в условията, в които сам той я е поставил. Така най-точно се преценява доколко подходящ е даден модел машина за съответното приложение и дали тя съответсва на нуждите на клиента.

Ако един потенциален клиент се колебае в избора си, може ли да се организира демонстрация със съпоставяне с конкурентна машина?

Много често клиентите са верни на марките, които ползват. Понякога обаче се случва да са останали недоволни от следпродажбеното обслужване или от работата на избраната машина. В такива ситуации е по-лесно да бъдат убедени в качествата на дадена машина. Отворени са за разговори, преговори и закупуване. Не така обаче стои въпросът с феновете на конкретна марка, защото клиентът държи на своето. Работата на екипа ни е винаги да намира верния път към всеки потенциален клиент. В повечето случаи се изисква не само търговски нюх, но и голяма доза психология, за да променим нагласата на отсрещната страна. Съпоставянето на две конкурентни машини с идентични технически характеристики, може да промени изцяло мнението на клиента. Ние имаме увереността и самочувствието за изключителните качества и технически характеристики на компактната техника Bobcat.

Какви са финансовите условия при продажбата на телескопични товарачи? Става ли този тип техника по-достъпен за българина като цяло?

От 2008 година имаме съвместна програма с производителя за лизинг с 0% лихва към клиента. По тази програма работим с две финансови институции. Безлихвените ни условия за лизинг в момента са при 10% първоначална вноска, като могат да се разсрочат за 36 или за 48 месеца. Финансовите условия, които предлагаме са изключително гъвкави и правят закупуването на Bobcat възможно дори за дребни предприемачи. Също така изкупуваме и старата техника на клиента, независимо от нейната марка. Като тенденция забелязваме нарастване между 10 и 15% на лизинговите сделки с всяка изминала година.

Кога се изплаща една такава инвестиция?

Благодарение на безлихвените условия по лизинга, компактната техника Bobcat генерира много повече приходи, отколкото разходи за своите собственици. Работата се извършва бързо, без нужда от сезонни работници и допълнителна работна ръка. Това намалява разходите по заплати, осигуровки и болнични, които иначе биха били дължими при наемане на персонал. Конкретен период за изплащане на инвестицията е трудно да се посочи поради много други икономически фактори, но обикновено това става до края на лизинговия период.

Свикнали сме да възприемаме марката Bobcat по-скоро като ориентирана към строителния, отколкото към агро бизнеса. Така ли е или всъщност Bobcat има своето място в земеделието?

Много често марката Bobcat се свързва със строителния бизнес, с пътната поддръжка и други комунални дейности. Истината е, че Bobcat е подходящ за много разнородни дейности. Всяко прикачно устройство, а Bobcat разполага с повече от 90 вида, дава допълнителна опция за още дейности. За мен по-скоро Bobcat е обединяващото звено между строителния и агро клиента. На няколко пъти споменах 60 годишнината от създаването на първия челен товарач Bobcat.  Историята е много интересна. Първият компактен челен товарач е изобретен, за да почисти от натрупаната тор петте ферми за пуйки на един американски предприемач. Той имал проблем с работниците, които масово напускали след като им се наложело да чистят тоновете тор на ръка.

Днес много селскостопански производители активно търсят допълнителни възможности за разширяване на обработваемите площи и разчистване на запустели пасища. За тази цел най-подхоящи са компактните челни товарачи. Телескопичните товарачи Bobcat пък са перфектни за пренасяне на зърно, бали и други материали като благодарение на компактните си размери се движат и в много тесни пространства. Със стрелите си, които са с дължини 5.8, 6.5, 7 и 10.5 метра, разтоварването на височини е максимално облекчено. Този септeмври ще дебютира най-новият телескопичен товарач Bobcat TL43.80HF, който разполага с 8 метрова стрела и е с 4300 кг товароподемност. Това е телескопичният товарач с най-добрата товарна диаграма в света. По тази причина дори му излезе прякор – „Бодибилдъра“.Този модел провокира сериозен интерес в българските земеделци и първите заявки за покупка получихме още на изложението Бата Агро през месец май.

Като стана дума за изложения, каним всички наши клиенти, партньори и фенове на Bobcat да посетят щанда ни на есенното издание на Пловдивския панаир в периода 24-29 септември. На площ надвишаваща 500 кв.м. сме подготвили много изненади, промоционални условия и подаръци за всички.

Телескопичните товарачи Bobcat – универсалните войници за всяко стопанство
34642
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
JCB пуска нови телескопични товарачи Agri, AgriSuper и AgriXtra
JCB Loadall III-a серия спечели наградата Машина на годината 2019
Нови технологии
Deutz AG и Manitou създадоха първия електрически телескопичен товарач
Машината е изключително компактна, а повдига до 4,3 тона на височина до 8 метра
Bobcat представя изцяло нов телескопичен товарач TL43.80HF AGRI без аналог на пазара
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини