Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
09.06.2016 г.

Bobcat e готов за жътва!

Жътвеният сезон вече започва. Идва момента, в който трябва да приберем плода на труда и инвестициите си. Време е да помислим и за складирането и продажбата на продукцията си. За машината, която ще използваме в най-важния момент от годината и ще складира и товари продукцията, е  от съществена важност да работи ефективно, бързо и безотказно.

Много от българските фермери за тази важна задача залагат именно на емблематичната марка Bobcat, известна със своята надеждност и издържливост. За избора на Bobcat най-голямо влияние оказва факта, че именно Мегатрон, като официален вносител, поема обслужването и сервизирането на машините. Мегатрон разполага с най-добре развитата сервизна база в страната. Най-далечното разтояние, на което се намира сервизният техник на Мегатрон от клиента е 100 км. И понеже дъжда не пита дали е събота или неделя и дали края на работния ден наближава, техниците на Мегатрон са в готовност за незабавна реакция по всяко време.

Мегатрон инвестира в хората. Сервизните инженери, специалисти за марката Bobcat в страната са 22. Те преминават регулярни обучения в производителя, снабдени са с всички необходими специализирани инструменти и напълно оборудвани сервизни автомобили, част от които са високопроходими – за да могат да достигнат навсякъде, където е необходимо.

Мегатрон отново е добре подготвен за жътвената кампания на 2016 – както със складови наличности на различни конфигурации машини, така и с нови, още по-атрактивни ценови условия за клиентите си. А за най-взискателните клиенти вносителя предлага Премиум конфигурации на най-бързия товарач TL470HF на преференциални цени. Машините са оборудвани с прецизна хидростатична трансмисия с мак. скорост 40 км/ч и с гуми Michelin 460/70 R 24. Също така са добавени опциите система за окачване на стрелата и плавно пренасяне на товара без разливане; пневматична седалка и хидравлично заключване на работния орган – за да не губи време оператора при смяна на работното устройство. С тази опция смяната на кофа с палетни вилици става за секунди.

Хидравличната помпа на товарача с модификация HF е с капацитет 190 л/мин и потока зависи от натоварването на машината. Двигателя е по-мощен с 20 к.с. Поради това товарача е значително по-бърз от всички други конкуренти. Клиента може да се убеди в това, като заяви демонстрация в Мегатрон – на място, в конкретните условия, в които ще работи машината. Бързината на движенията при стандартен товарач Bobcat и версия HF при най-времеемката операция - телескопиране на пълна височина, е с 40% по-добро – вместо да повдигате за 8 секунди, вие го правите за 4,9! Това значи, че разликата в бързината между две машини Bobcat е близо два пъти. Разликата става още по-голяма ако сравняваме с други марки.

За голямата надеждност на машините допринася големият опит на производителя в разработката на машините за селското стопанство – произведени са над 1 000 000 товарача Bobcat за последните 55 години. А с всяка година те стават все по-добри и налагат стандартите на пазара. Конкретно при телескопичните Bobcat залага най-вече на безупречната видимост и компактният дизайн. При товарните машини това е един от най-важните параметри. Машината е проектирана да работи в тесните пространства в зърнобазата и фермата. Габаритите на задната част на товарача не излизат зад тези на гумите – реалния габарит на машината при завой всъшност е този на гумата, което предполага голяма маневреност, видимост и безопасност при работа. Не малко внимание е отделено и на интериора и управлението – комфортна климатизирана кабина, прецизен и бърз контрол на движенията чрез електронен джойстик.

При избора на телескопичен товарач един от най – съществените особености, на които трябва да се отдели внимание е именно товарната графика. Много производители упоменават максимална товароподемност и максимална височина на повдигане, но същественото тук е именно комбинацията между двата параметъра или с други думи – на каква височина е максималната товароподемност и с какъв обхват на стрелата можем да товарим на максимум? Много често тези въпроси се изясняват на практика, след като е направен избора на машина. Характерна за добре конструираният манипулатор е изчистената товарна графика, без резки отклонения. BobcatTL470 има една от най-добрите товарни криви в сравнение с аналозите на пазара – машината има най-добрата товароподемност на пълна височина – 3Т, също така може да понесе най-високия товар при максимален обсег на стрелата – 1,5Т, в сравнение с аналозите на конкуренцията. При максимален  товар машината може да повдигне на 93% от максималната височина – 6,5м.

При товаренето на зърно обаче не теглото, а обема е по-критичния показател. За това новите кофи за леки материали за модела TL470 са с вместимост 2800 л.

В горещите летни месеци често температурата на работната площадка често надвишава 40 градуса. Машините Bobcat са предвидени именно за тежка селскостопанска работа и за това имат увеличен капацитет на охладителната система на двигателя и хидравликата. Машините стандартно са оборудвани и с хидравличен реверсивен вентилатор на охлаждането и префилтър за работа в силно запрашена среда.

Избора на машина, която е важна брънка от производсвения цикъл, често не опира само до параметрите на самата машина. При взимането на решение основно внимание се отделя на надеждността на доставчика. Мегатрон е на българския пазар от 15 години и има коректни взаимоотношения с много голяма часат от зърноппоизводителите, търговците, зърнопреработвателите и животновъдите в България. Компанията отделя голямата част от ресурса и енергията си именно в следпродажбеното обслужване – наличност на резервни части, бързина и компетентност в сервизирането, отлично покритие на територията на странатаЗатова на Мегатрон и Bobcat се довериха знакови клиенти като: Агрополихим АД, който е водещ производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в производството на фосфорни торове на Балканския полуостров. Капиталът на Агрополихим АД възлиза на 100,000,000 лв. Приходите от продажби за 2014 г надхвърлят 500,000,000 лв, а пряко заетите в дейността на групата са над 980.

Агрополихим заложиха не еднократно на Bobcat и Мегатрон. За производствения си цикъл, който изисква експлоатация 24 часа в денонощието / 7 дена в седмицата, компанията използва телескопични товарачи Bobcat TL470. Първата такава машина натрупа за 16 месеца над 7000 безаварийни мото часа. През този период единствените посещения от сервизните специалисти са за регулярното техническо обслужване.

Една от най-важните причини за избора на машини е именно доверието към доставчика, отличното сервизно обслужване и 3-годишната гаранция на машините.

Агрия Груп Холдинг АД са водеща компания в зърнопроизводството и преработката на зърно в България. Общата обработваема площ на Агрия Груп Холдинг АД е 180 000 дка., като 71 000 дка от тях са собствени земи. Холдингът развива дейността си в Североизточна България.Основните култури, които се отглеждат са пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица.

Агрия Груп са напълно удовлетворени, както от партньорството си с Мегатрон, така и от самите машини. Свидетелство за това е едно дългогодишната съвместна дейност, датираща от зората на професионалното земеделие в България, която продължава и до днес. В машинопарка на  Агрия Груп достойно заема 17-метров телескопичен товарач Bobcat, закупен през далечната 2008-ма година. Машината работи безотказно през всичките си 8 години трудов стаж и до момента от компанията нямат планове за подновяването й. В базите на дъщерните фирми на холдинга – Кристера Агро, работят още 4 товарача с емблемата на американския рис. През 2011 година е закупен модела Т3571. Когато бизнеса се разширява, мениджмънта на компанията отново се спират на Bobcat, този път за три нови машини. Насочват се обаче към най-производителния модел – TL470HF. Машините се използват целогодишно за множество различни операции – прибиране, складиране и реализиране на реколтата, товарна дейност, торене и мн. др.

Мегатрон работи успешно както с най-големите български земеделски компании, така и с еднолични фермери, за които инвестицията в една машина е основен момент, няма резервен вариант и не могат да си позволят компромиси.

Пример за това е г-н Давид Славчев от Враца, който има един малко по-различен подход към бизнеса си. Г-н Славчев е от този рядък сорт хора, които обичат да вършат работата с ръцете си и изпитват удоволствие от това. От Мегатрон не крият, че удовлетворяването на очакванията на такъв взискателен и педантичен клиент е доста трудно. Въпреки това, не без усилия, сервизния и търговски екип успяха да извоюват уважението и доверието на г-н Славчев.

Той закупува първия си Bobcat през 2011 година и от тогава машината е един от най-гордите и щастливи Bobcat-и в  България. Към товарача, както и към останалите машини във фермата, се отнасят като към собствено дете – вътре се влиза с чисти обувки, грижите са ежедневни, а управлението е прецизно и отговорно. Много често машината се управлява лично от г-н Славчев, тъй като за него не е само работа, а и удоволствие. Освен това, 2 години след закупуването си, машината получи нови джанти и гуми Michelin 460/70 x 24. Също така г-н Славчев оборудва верният си помощник допълнително със система за окачване на стрелата за плавно пренасяне на товара без разпиляване, веднага щом опцията се появи на пазара от производителя.

Ето какво споделя и г-н Славчев за машината и партньорството си с Мегатрон: Когато инвестирам в техника, винаги купувам най-доброто на пазара. Преди да изберем телескопичния товарач, изпробвах всичко, което имаше на пазара. Bobcat определено беше машината, която най-много ме впечатли. Препоръчвал съм го многократно и ще продължавам да го правя. За времето, в което сме го ползвали, не сме имали проблеми. Това е машина, която палиш сутринта и гасиш вечерта – вършим всякаква работа с него, дори камъни товарим. За съжаление в България и особено в нашия регион вече не се намира качествена работна ръка, всички кадърни хора избягаха зад граница. Благодарение на машината съкратихме до максимум ръчния труд и вече наистина мога да разчитам, че работата ще се свърши – качествено и безкомпромисно. Нашата ферма е семейна – ние сами караме машините си. Когато купуваме техника, ние инвестираме за дълги години напред и за това трябва да съм убеден, че и машината, и доставчика заслужават доверие. Много хора казват, че съм прекалено педантичен, но аз мисля, че един земеделец трябва да е взискателен, за да е успешен. И не на последно място – работата трябва да се върши с любов.

Bobcat e готов за жътва!
10199
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации
Bobcat пуска на пазара новия мини верижен товарач MT100
Bobcat представя новия товарач MT100 на изложението Galabau 2022
BOBCAT с шеста поредна награда за издръжливост
Рекордна сделка за отдаване под наем на телескопични товарачи за френските фермери
Френски кооператив предлага под наем нов парк от 130 телескопични товарача Bobcat
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини