Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
28.02.2019 г.

JCB Loadall III-a серия спечели наградата Машина на годината 2019

JCB Loadall III-a серия спечели наградата Машина на годината 2019

Най-новият телескопичен товарач на JCB Loadall серия III, спечели една от най-престижните световни награди в индустрията на голямото френско селскостопанско изложение SIMA 2019. Новата серия III на JCB Loadall направи своя международен дебют тази седмица на SIMA в Париж, където бе обявена за "Машина на годината 2019." Успехът идва след инвестиция от 8 милиона паунда за разработване на JCB Loadall, които са 50% по-тихи, 12% по-просторни, по-удобни и с 14% по-добра видимост от предшествениците си.

Управляващият Директор на JCB Франция заяви по повод наградата:

„Да спечелим наградата„ Машина на годината ”на SIMA 2019 за втори път от две години е висока оценка на повече от 40 години производство на телескопични товарачи JCB Loadall. Наградата се присъжда за иновациите и се определя от независима група съдии. Това е фантастична подкрепа за JCB, която продължава да пуска на пазара иновативни нови продукти."



Новата гама от серия III Loadall е обявена за Машина на годината за 2019 г. в категорията на транспортните съоръжения. Конкурсът почита най-иновативните селскостопански продукти, а победителите се определят от жури от европейски журналисти, специализирани в селскостопанската техника. Конкурсът има 17 категории, включително публична награда за гласуване.

Най-новата серия III на JCB Loadall е сизцяло нова кабина Command Plus, която е по-тиха, по-широка и по-дълга, с подобрена позиция за управление, контроли, които са по-лесни за намиране и използване, оборудвана е с голям дигитален дисплей.

В новата кабина CommandPlus JCB обръща сериозно внимание на свързаността. 7-инчовият цветен  екран е по-лесен за четене и е снабден с регулираща система. Инсталацията включва USB гнездо, 3.5 мм жак, Bluetooth, интегриран микрофон и говорители за свързване на смартфон и други мобилни устройства. Луксозната Deluxe кожена седалка е с въздушно окачване, снабдена с подгряване и обдухване, увеличено е с 60% пространството за съхранение на вещи.

Двигателите са 4,4 и 4,8-литрови JCB EcoMAX с мощност 75 к.с, 109 к.с, 125 к.с. и 145 к.с., като  отговарят на изискванията на окончателния стандарт Tier 4. За да постигнат това, инженерите използват SCR технология с AdBlue, но без филтър за твърди частици (FAP).  В следствие се постига икономична работа и по-лека поддръжка.

Всички нови модели в JCB Loadall - III-а серияса стандартно оборудвани с пакет Smart Hydraulics. Той съчетава повишената производителност с икономията на гориво. Данните се потвърждават от телематиката LiveLink, тествана досега на повече от 4 200 машини. Хидравличното регенериране ускорява движението на стрелата при ниски скорости, идеални при товарни дейности със зърно или тор. Според проведените тестове на JCB, времето на работните цикли спада с 20%, а разходът на гориво с 15%.

Друго предимство на интелигентния хидравличен пакет е амортисьорът на края на телескопичната стрела. При изкачване или спускане, стрелата забавя ход, преди да достигне до крайната точка. А когато машината се движи, адаптивното окачване SSA на JCB се активира автоматично, при скорост надвишаваща 4 км/ч. И обратно, когато слиза под този праг, устройството се деактивира.

Припомняме, че телескопичните товарачина JCB спечелихаМашина на годината на SIMA през 2017 г. в категорията за товарни операции запремиум версията AgriProс иновативната варио-трансмисия DUALTECH VT.

Повече информация за селскостопанските машини с марка JCB можете да получите от официалния вносител за България – фирма Оптиком : 0887 648 912; opticom@opticom-bg.comwww.opticom-bg.com

 

 

JCB Loadall III-a серия спечели наградата Машина на годината 2019
20501
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини