Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
03.02.2022 г.

JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70

JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70

Гамата JCB Loadall – лидер на световния пазар на телескопични товарачи – беше допълнена с въвеждането на модела 538-70, за да предостави на фермерите още по-голям избор при разнообразно предлагане на производителност, функции и характеристики.

Моделът 538-70 е уникална 7-метрова машина, която се включва в серия Loadall III с максимална товароподемност от 3,800 кг и височина на повдигане 7.0 м и така се нарежда между настоящите модели 532-70 и 542-70.

При товари от 3,000 до 3,800 кг, моделът се представя изключително добре в 4-6-метровата зона на товарене, което е ключово за манипулирането на зърно и силаж. Също така машианата притежава добра товароподемност от 2,500 до 2,750 кг при максимална височина, в зависимост от модификацията.

Като всички машини от гамата Loadall, новата 538-70 предлага избор измежду 4 вида трансмисии, три мощностни диапазона и три разновидности на стандартни функции и спецификации.

Посредством изчерпателен списък на опциите, клиентите имат неповторима възможност да изберат тази конфигурация на машината, която ще отговаря най-добре на техните цели и бюджет.

Вариантът Loadall 538-70 AGRI е с трансмисия JCB’s Torque Lock 4, с включен блокаж на хидротрансформатора при 4-та предавка за по–енергоефективно придвижване; с версия 109 к.с. (81kW) на двигателя JCB DieselMAX 448, съответстващ на екокатегория V.

AGRI Super e с 130 к.с. (97kW) двигател и стандартна четиристепенна скоростна кутия Powershift като фабрична конфигурация; но при 150-те к.с. на AGRI Xtra, е възможен вариант с шестстепенна скоростна кутия Autoshift с автоматичен и ръчен режим на превключване като допълнение към блокажа на хидротрансформатора в последните две предавки.

AGRI Super и AGRI Xtra могат да бъдат и с DualTech VT – уникалната трансмисия на JCB, която съчетава най-добрите характеристики на хидростатично и автоматичното механично задвижване в едно. Ненадминатата трансмисия за телескопични товарачи DualTech VT осигурява прецизна управляемост при ниски скорости за товарене и други операции, а автоматичната скоростна кутия с директно задвижване без хидротрансформатор –  висока производителност и икономичност при придвижване в полето или по пътя със скорост над 19 км/час.

Превключването между тези два елемента става плавно без намесата на оператора; но за различните цели операторът може да зададе настройки за мощност ‘power’ и икономичност ‘eco’, а автоматичното управление на кутията може да бъде изключена при работа на полето.

В режим Flexi на трансмисията могат да се зададат фиксирани обороти на двигателя за оптимална работа на хидравличната система, като в този случай операторът ще използва само педала на газта, а това е идеално за прецизни резултати при товарене и за управление на хидравлично задвижван прикачен инвентар като четка за кофа, кофи за хранене и машина за разхвърляне на слама.

Освен това, DualTech VT осигурява постоянно задвижване 4х4 в скоростния диапазон на хидростатичната трансмисия за максимално сцепление на полето или стопанството , постоянно задвижване 4х4 за работа с висока скорост на пътя като например снегопочистване, когато е необходимо максимално сцепление и автоматично превключване на задно задвижване за оптимална работа при теглене и транспорт, с цел намаляване износването на гумите.  

При всички варианти, високото ниво на стандартно оборудване включва автоматично преминаване на колелата при превключване между трите режима на управление и автоматично реверсиране на вентилатора,  който издухва праха и замърсяванията от решетката на въздушния филтър.

Хидравличната система с товарочувствителна и с дебит от 140 л/мин. , като има гравитационна регенерация на маслото за операциите прибиране и спускане, за да се ускори процеса на пускане при при пълен контрол, а автоматичната SRS система, успокоява стрелата, присъства при всички модели, освен при версия AGRI, където е опция.

Част от стандартния пакет е телематичната система LiveLink на JCB, което осигурява изчерпателна информация относно машината, активно установяване на грешките, навременно планиране на обслужването, местоположение на машината и функции, свързани със сигурността.

Както при всички телескопични товарачи JCB Loadall Серия III, операторите на новия 538-70 имат възможността да работят от усъвършенстваната кабина Command Plus, осигуряваща свръх-ниско ниво на шум , отлична видимост, задаване ‘памет’ на кормилната уредба и много място за съхранение.

JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
10823
 

Последни материали
Виж
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Участвайте във фармфест Момчилград на 25 и на 26 май
Азотна фиксация от въздуха с Утриша™ N
До +7кг/дка азот от въздуха – вече е възможно
Азия се затопля по-бързо от средното за света
Азия е най-засегнатия континет от промените в климата
Предстоящо
На 24 април Главчев, Петкова и Тахов се срещат с фермерски организации
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
Водороден двигател на JCB спечели наградата на Кралския автомобилен клуб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини