Начало » Пазари » Зърно
10.08.2018 г.

Жътва на есенници – последни данни

Намаление на добивите
Жътва на есенници – последни данни

Последните оперативни данни към 02.08.2018 г. на МЗХГ сочат годишно намаление на средните добиви от основните есенници от 7,8% при ечемика до 12,6% при рапицата. Събраната към момента продукция от пшеница, ечемик и тритикале е с между 5,1% и 20,4% по-ниска спрямо аналогичния период на миналата година, като най-чувствителен спад е налице при ечемика. Въпреки по-ниския среден добив, производството на маслодайна рапица е на нивото отпреди една година, поради нарастване на реколтираните площи. Единствено производството на ръж отбелязва годишен ръст - с 9%.

Цени черноморска пшеница!

Жътва на есенници – последни данни
17645

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Анализ
С очакване за по-благоприятна 2019 г. за износителите на рапично семе, масло и шрот
Възможности
Китайска организация ще обучава български компании как да кандидатстват по програмата „Един пояс, един път“
НСИ
Хем харчим повече за храна, хем намаляваме покупките в кошницата
Форум
Български селекционер представя родни сортове на европейски конгрес по соргото
Практика
Да сменяме ли и кога почвата в оранжерията
Проект на заповед
Фиксирани са зоните със забрана за риболов в периода 2019-2021 година
Свързани материали
Виж
Топлото време стимулира разпространението на вредителите
БАБХ предупреждава за житни мухи по есенниците
След сеитбата
Костадинов: Есенниците са пред провал след циганското лято
Ход на есенната сеитба
Сеитбата е към приключване, лека тенденция за връщане към ечемика
Есенно листно подхранване с Лебозол®
Реколтата от маслодайна рапица се прибира с ускорени темпове
Жътвата на есенниците изостава
Единственото увеличение е при царевицата за зелен фураж
Германия е свила засетите с есенници площи средно с 5 на сто
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам