Начало » Новини » Страната
31.07.2018 г.

На 1 август се откриват две процедури за прием на проекти за местните инициативни групи

ПРСР 2014-2020 г.
На 1 август се откриват две процедури за прием на проекти за местните инициативни групи

sinor

На 1 август министерството на земеделието като управляващ орган на Програма за развитие на селските райони ще открие две процедури за подбор на проектни предложения по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от ПРСР 2014-2020 г.

Приемът ще продължи до 30 октомври 2018 г. и ще се повтаря всяка година до 2022 г. включително. Началото ще бъде 1 август, а крайният срок за подаване на проектни предложения ще бъде последният ден до 24:00 часа на всеки втори календарен месец след 31 август 2018 г., съобщиха от агроведомството.

По процедурите ще се финансират първо дейности, които допринасят за развитието на териториите, обхванати от Местните инициативни групи (МИГ). Тук влизат процедурите за подбор на проектни предложения за „Вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество“, включваща дейности по разработване на съвместен продукт/услуга за придобиване на активи, включително строително-монтажни/ремонтни работи на територията на партньорите от България.

Финансират се и дейности за изследвания и пазарни проучвания за целите на проекта, директно свързани със съвместния продукт/услуга, реализиране на промоционални или маркетингови кампании, провеждане на обучения, дейности по публичност и информираност и дейности по координация на изпълнението на дейностите по проекта и др.

Общият размер на средствата по процедурата възлиза на 1 600 000 лева. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проекти за сътрудничество за кандидата и всеки от партньорите е до левовата равностойност на 50 000 евро за вътрешнотериториално сътрудничество и до левовата равностойност на 100 000 евро за транснационално сътрудничество.

Второ, ще се финансират проектни предложения за „Подготвителни дейности за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество“. Тук влизат провеждането на срещи с потенциални партньори, на заседания и мероприятия за планиране на дейностите по проекта, за подготовка и разработване на проект за вътрешнотериториално или транснационално сътрудничество, дейности по публичност и информираност и дейности по координация на изпълнението на подготвителните дейности.

Целта на процедурата е да стимулира изграждането на капацитет, споделянето на опит, обмена на ноу-хау, които допринасят за устойчивото развитие на местните общности и подпомагат постигането на целите на стратегиите за ВОМР и на ПРСР 2014–2020 г.

Общият размер на средствата по втората процедура възлиза на 400 000 лева. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проект за подготвителни дейности е до левовата равностойност на 10 000 евро за проект за вътрешнотериториално сътрудничество и до левовата равностойност на 25 000 евро за проект за транснационално сътрудничество.

Допустими кандидати за предоставяне на финансова помощ по двете процедури са местни инициативни групи (МИГ), които са сключили споразумение за изпълнение на стратегия за ВОМР по реда на ПМС № 161 от 2016 г. или по Наредба №22 от 2015 г.

Проектните предложения по процедурите могат да бъдат подадени от кандидатите чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014–2020 г. (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

На 1 август се откриват две процедури за прием на проекти за местните инициативни групи
12640
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Място и дата
От март до май фермерският съюз организира изложения на местни продукти в шест града
Важно!
Онлайн плащането на местните данъци ще става не през НАП, а през сайта на Министерството на електронното управление
Указания
Най малко една община може да създаде местна инициативна група
Връчване на договорите
Цели 80 малки общини с одобрени 107 проекта на МИГ-ове
Четирима заместник-министри са назначени в Министерството на земеделието и храните
Не е уточнен ресорът, за който ще отговаря във ведомството
Назначиха Таня Дъбнишка за заместник-министър на земеделието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини