На 16 май за първи път белгийски шеф готвач ще участва във Фермерския фестивал, който всяка сряда се провежда пред сградата на министерството на земеделието в София. За специален гост на събитието е поканен Анри Донно, главен шеф-инструктор на HRC Академията в София. Той ще представи интересни и лесни рецепти с фермерски храни от пазара, които можете да приготвите вкъщи, съобщиха организаторите.
Анри Донно завършва Кулинарния институт на Намюр в Белгия, където научава тайните на класическата френска кухня. С над 24 години професионален опит в Белгия, Франция и САЩ шеф Донно е имал шанса да работи с едни от най-добрите шеф готвачи в света - собственикът на ресторант с три звезди Мишлен - Ги Савоа и шеф Томас Хенкелман. Шеф Донно е бил над десет години главен готвач и генерален мениджър на висококатегорийни ресторанти, където ръководи екипи от над 50 човека.
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.