Обезкостяваме месото с подходящ нож и го нарязваме на малки парченца. Изчистваме и измиваме старателно ориза, докато стане бистра водата. Обелваме тиквичката и я нарязваме на малки кубчета. Слагаме всичко в тава. Поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен, така че джодженът да преобладава, прибавяме разтопеното масло, посоляваме с червен пипер и сол, заливаме с 2 ч.ч. топла вода и разбъркваме. Печем 30 мин в умерена фурна (предварително е загрейте фурната), като в началото няколко пъти разбъркваме с лъжица.
Продукти: около 800 г бяло пилешко месо заедно с кожата, 1 к.ч. ориз, 2 тиквички, 60 г краве масло, 1 к.ч. олио, магданоз, джоджен, червен пипер, сол.