Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.12.2017 г.

Овнешки кюфтета

Ястие на фурна

Обезкостяваме месото, посоляваме го и го прекарваме два пъти през месомелачка. Прибавяме към него накиснатия в прясното мляко сух бял хляб, 2 яйца, дребно нарязаните лук, магданоз и риган. Омесваме сместа добре, оформяме малки кюфтенца, овалваме ги в брашното и ги нареждаме в тавичка със сгорещена мазнина. Слагаме тавичката в предварително загрята умерена фурна. Когато кюфтетата се позапържат, поръсваме с червения пипер, прибавяме нарязаните на ивички люти чушки, сипваме малко топла вода и леко посоляваме. Продължаваме да печем, като към края на печенето заливаме кюфтенцата с останалите разбити яйца, поръсваме със ситно нарязан магданоз. Изчакваме няколко минути да се запече заливката и изваждаме от фурната.

Продукти: 600 г овнешко месо, 2 филии сух бял хляб без кората, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 по-голяма глава лук, 5 яйца, 1-2 люти чушки, 100 г краве масло, 3-4 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, магданоз, риган, сол.

Овнешки кюфтета
7514
 

Последни материали
Виж
Равнопоставеност и пълно сближаване на директните плащания отново поискаха България и 6 държави-членки на ЕС
Словашка фермерка получи 18 месеца затвор за измама с лозя и овошки
Срокът за изплащане на средствата е 25 ноември 2024 г.
От 24 октомври се кандидатства за подпомагане заради щети от пожарите през 2024 г.
Домашна майонеза
ЕС инвестира над 380 милиона евро в 133 нови проекта в подкрепа на екологичния преход в Европа
Местното производство в основните вносители е достатъчно
Обилната реколта свали цените на испанския кромид в Европа
Свързани материали
Виж
Кюфтета от тиквички и патладжани
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтета от кайма и зрял фасул
Арменски панирани кюфтета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини