Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.12.2017 г.

Овнешки кюфтета

Ястие на фурна
Овнешки кюфтета

Обезкостяваме месото, посоляваме го и го прекарваме два пъти през месомелачка. Прибавяме към него накиснатия в прясното мляко сух бял хляб, 2 яйца, дребно нарязаните лук, магданоз и риган. Омесваме сместа добре, оформяме малки кюфтенца, овалваме ги в брашното и ги нареждаме в тавичка със сгорещена мазнина. Слагаме тавичката в предварително загрята умерена фурна. Когато кюфтетата се позапържат, поръсваме с червения пипер, прибавяме нарязаните на ивички люти чушки, сипваме малко топла вода и леко посоляваме. Продължаваме да печем, като към края на печенето заливаме кюфтенцата с останалите разбити яйца, поръсваме със ситно нарязан магданоз. Изчакваме няколко минути да се запече заливката и изваждаме от фурната.

Продукти: 600 г овнешко месо, 2 филии сух бял хляб без кората, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 по-голяма глава лук, 5 яйца, 1-2 люти чушки, 100 г краве масло, 3-4 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, магданоз, риган, сол.

Овнешки кюфтета
3448

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Контрол
За шести път хващат нарушител за незаконна сеч на бял бор край Елешниц
Липсата на контрол докара корупционните схеми в бранша
Тодор Джиков: Лошата година води до необичайно поскъпване при картофите
Зарибиха река Ботуня с шаранчета
Крокети с плънка от кайма
Въпросите, които си задаваме
Пред зимата на нашето недоволство
Положителният резултат за заболяването е потвърден лабораторно
Откриха ново огнище на птичи грип в Пловдивско
Свързани материали
Виж
Кюфтета от пилешко месо и гъби
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета с кестени
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам