Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.12.2017 г.

Овнешки кюфтета

Ястие на фурна

Обезкостяваме месото, посоляваме го и го прекарваме два пъти през месомелачка. Прибавяме към него накиснатия в прясното мляко сух бял хляб, 2 яйца, дребно нарязаните лук, магданоз и риган. Омесваме сместа добре, оформяме малки кюфтенца, овалваме ги в брашното и ги нареждаме в тавичка със сгорещена мазнина. Слагаме тавичката в предварително загрята умерена фурна. Когато кюфтетата се позапържат, поръсваме с червения пипер, прибавяме нарязаните на ивички люти чушки, сипваме малко топла вода и леко посоляваме. Продължаваме да печем, като към края на печенето заливаме кюфтенцата с останалите разбити яйца, поръсваме със ситно нарязан магданоз. Изчакваме няколко минути да се запече заливката и изваждаме от фурната.

Продукти: 600 г овнешко месо, 2 филии сух бял хляб без кората, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 по-голяма глава лук, 5 яйца, 1-2 люти чушки, 100 г краве масло, 3-4 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, магданоз, риган, сол.

Овнешки кюфтета
7750
 

Последни материали
Виж
Шницели с гъби
Правителството разпореди „Агроводинвест“ да се влее в „Напоителни системи“
Правителството одобри парите за защита от градушка със самолети
Вижте кой влезе в Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига
Правителството одобри изменен проект на Меморандум за разбирателство в земеделието между България и Молдова
Към Бургаския университет ще има и факултет по фармация
Свързани материали
Виж
Кюфтета в пръстени гювечета
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Кюфтета яхния
Кюфтета от тиквички и патладжани
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Кюфтета от картофи и ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини