Начало » Хоби земеделие » Малката градина
26.11.2017 г.

5 идеи за оформяне по вашия собствен стил

Хармония на терасата

През цялото лято терасата остава едно от любимите места както за възрастните, така и за децата. Заради приятната компания на цветята наоколо ще ви се иска да прекарвате все по-дълго време тук. Но не е задължително да направите няколко лехи около терасата. Достатъчно е да разположите цветя на площ от 3 х 1.5 м и приятната атмосфера на мястото ви за почивка ви е гарантирана.
Особено хармонично изглежда терасата, която е оформена в стила на дома ви. Точно подбраните растения и аксесоари пък ще ви позволят да постигнете желания резултнат и да създадете нужния стил на терасата: средиземноморски, кънтри или романтичен. Защитната ограда, боядисана в определен цвят, и подходящата настилка на пода само ще подсилят чувството за този или онзи стил. Който пък се стреми към съвършения изглед, ще трябва да подбере и подходящата за тази цел мебелировка.


1. Средиземноморски стил
За да може лехата на терасата да наподобява крайбрежието на Средиземно море, трябва да го оформите с розова бугенвилия в саксии, лъжлива липа, а също така и летни цветя и декоративни тревисти многогодишни растения с розова и виолетова окраска. Сред тях има цветя, които не понасят студовете и могат да измръзнат. В теракотови контейнери ще растат здравец, лавандула и петуния. Към тях ще се присъедини и дихондрата със сребристо сиви листа. в тази леха добре ще се чувства и стахисът, лавандулата, агастахето, както и целозията. Наситените краски на цветовете изглеждат идеално на фона на белите стени, които защитават домакините от любопитните погледи. Хармонивно се вписват в този стил и дървен под, върху който удобство предлагат плетени от ратан шезлонги.


2. Селска идилия
Който е очарован от чара на селския стил, той вероятно ще намери в това предложение много интересни идеи. Пред небоядисаният параван расте голям разклонен мискантус. Компания му правят и тревистите розови многогодишни растения – флокс, ехинацея, лиатрис. Те превъзходно допълват едногодишната красивоцъфятща циния и листно-декоративните растения, които са наоколо. Елементите на декора, които са ръчна изработка, придават индивидуалност на декора.


3. Ярки краски
Долу сивите идеи! Приветстваме ви в пъстрия свят на градината! Ярките жълти и оранжеви тонове на цъфтящите растения в съчетание с боядисаната в синьо ограда и дървена настилка подобряват настроението ви. Студоустойчивата жълта рудбекия расте редом с различни едногодишни видове. Освен това, тук са разположени и нискорастящи слънчогледи и тагетеси. Акцент поставя и красивата ралица със светловиолетови цветове. тъмната зеленина на чимшира, подстриган във вид на топки и конуси, а също така и мискантусът създават ъгълче за покой в този наситен ансамбъл. Последен щрих в композицията внася пейката, която е боядисана в оранжево.


4. Романтична нотка
Дори и ако вашата тераса се намира на сянка, не се отказвайте от ярките цветове. Съчетанието между бели и розови краски ще придаде на лехата романтичен чар. Тук в главната роля влиза хортенцията, хостата, различните сортове астилбе. В масовката участва бръшлянът с листа с бял кант. В двата големи светли контейнера убежище са си намерили неспирно цъфтящи циганчета. През дървената ограда пък път си пробиват орлови нокти.


5. Празнично оформление
Празникът с приятели в градината е едно от най-големите летни удоволствия. Вечер тук настроението се създава от гирлянди от разноцветни лампички, цветни фенери и градински свещи, а през деня терасата се изпъстря от пищната леха. Пъстрите флоксове, разноцветните гергини, рудбекия и космос ни подтикват да се срещнем отблизо с тях. Достатъчно здравата настилка на терасата от бетонни плочи ще може да издържи и силното натоварване по време на шумните вечери.

5 идеи за оформяне по вашия собствен стил
7929
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Сега е моментът
Формиране на пипера в четири стъпки
12 професионални хитрости за градината
На какво трябва да обърнете внимание при формиране на короната на овощните дървета
Правила за красива цветна градина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини