Начало » Хоби земеделие » Малката градина
26.11.2017 г.

5 идеи за оформяне по вашия собствен стил

Хармония на терасата

През цялото лято терасата остава едно от любимите места както за възрастните, така и за децата. Заради приятната компания на цветята наоколо ще ви се иска да прекарвате все по-дълго време тук. Но не е задължително да направите няколко лехи около терасата. Достатъчно е да разположите цветя на площ от 3 х 1.5 м и приятната атмосфера на мястото ви за почивка ви е гарантирана.
Особено хармонично изглежда терасата, която е оформена в стила на дома ви. Точно подбраните растения и аксесоари пък ще ви позволят да постигнете желания резултнат и да създадете нужния стил на терасата: средиземноморски, кънтри или романтичен. Защитната ограда, боядисана в определен цвят, и подходящата настилка на пода само ще подсилят чувството за този или онзи стил. Който пък се стреми към съвършения изглед, ще трябва да подбере и подходящата за тази цел мебелировка.


1. Средиземноморски стил
За да може лехата на терасата да наподобява крайбрежието на Средиземно море, трябва да го оформите с розова бугенвилия в саксии, лъжлива липа, а също така и летни цветя и декоративни тревисти многогодишни растения с розова и виолетова окраска. Сред тях има цветя, които не понасят студовете и могат да измръзнат. В теракотови контейнери ще растат здравец, лавандула и петуния. Към тях ще се присъедини и дихондрата със сребристо сиви листа. в тази леха добре ще се чувства и стахисът, лавандулата, агастахето, както и целозията. Наситените краски на цветовете изглеждат идеално на фона на белите стени, които защитават домакините от любопитните погледи. Хармонивно се вписват в този стил и дървен под, върху който удобство предлагат плетени от ратан шезлонги.


2. Селска идилия
Който е очарован от чара на селския стил, той вероятно ще намери в това предложение много интересни идеи. Пред небоядисаният параван расте голям разклонен мискантус. Компания му правят и тревистите розови многогодишни растения – флокс, ехинацея, лиатрис. Те превъзходно допълват едногодишната красивоцъфятща циния и листно-декоративните растения, които са наоколо. Елементите на декора, които са ръчна изработка, придават индивидуалност на декора.


3. Ярки краски
Долу сивите идеи! Приветстваме ви в пъстрия свят на градината! Ярките жълти и оранжеви тонове на цъфтящите растения в съчетание с боядисаната в синьо ограда и дървена настилка подобряват настроението ви. Студоустойчивата жълта рудбекия расте редом с различни едногодишни видове. Освен това, тук са разположени и нискорастящи слънчогледи и тагетеси. Акцент поставя и красивата ралица със светловиолетови цветове. тъмната зеленина на чимшира, подстриган във вид на топки и конуси, а също така и мискантусът създават ъгълче за покой в този наситен ансамбъл. Последен щрих в композицията внася пейката, която е боядисана в оранжево.


4. Романтична нотка
Дори и ако вашата тераса се намира на сянка, не се отказвайте от ярките цветове. Съчетанието между бели и розови краски ще придаде на лехата романтичен чар. Тук в главната роля влиза хортенцията, хостата, различните сортове астилбе. В масовката участва бръшлянът с листа с бял кант. В двата големи светли контейнера убежище са си намерили неспирно цъфтящи циганчета. През дървената ограда пък път си пробиват орлови нокти.


5. Празнично оформление
Празникът с приятели в градината е едно от най-големите летни удоволствия. Вечер тук настроението се създава от гирлянди от разноцветни лампички, цветни фенери и градински свещи, а през деня терасата се изпъстря от пищната леха. Пъстрите флоксове, разноцветните гергини, рудбекия и космос ни подтикват да се срещнем отблизо с тях. Достатъчно здравата настилка на терасата от бетонни плочи ще може да издържи и силното натоварване по време на шумните вечери.

5 идеи за оформяне по вашия собствен стил
8175
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
Практика
Правилното формиране на растенията повишава добивите
Сега е моментът
Формиране на пипера в четири стъпки
12 професионални хитрости за градината
На какво трябва да обърнете внимание при формиране на короната на овощните дървета
Правила за красива цветна градина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини