Начало » Хоби земеделие » Малката градина
21.09.2017 г.

10 фаворита при цветята

№ 1 – Невен
Новият корт невен - "Neon" ни грабва с прекрасните си, гъсто разположени листенца, който буквално светят в ярко оранжево в основата, но преминават към края си в огнено червено. Растенията от този сорт достигат до 70 см височина, цъфти неуморно от юни до октмври.
Невените са непретенциозни и лесни за отглеждане. Те са идеални за балкони, семената се засяват направо в сандъчетата, достатъчно е да им се осигури хранителна почва и достатъчно влага и топлина, за да поникнат. За да се развият едри и добре развити растения между тях се оставя 20 или 30 см разстояние.

№ 2 - Остеоспермум
Новият сорт остеоспермум "Sandy Pink" е прекрасно допълнение в серията Пролетни звезди. Уникалното преливане на багрите от тъмно лилаво към светло розово и оригиналния финал в ярко жълто, не може да остави никого безразличен към това иначе не сложно за отглеждане растение. Остеоспермумът е много популярен в Европа и широко се използва за украсата на балкони, паркове и градини. През последните години и у нас може дасе намери това красиво цвете в градинските центрове. Остеоспермумът е от семейство сложноцветни. Този род обединява около 70 вида топлолюбиви едногодишни и многогодишни растения, които произхождат от Южна Африка. Светлолюбивия и топлолюбив остеоспермум вирее добре на слънчево и защитено от ветрове място. За отглеждането на остеоспермума е необходима лека, добре дренирана и плодородна почва. Растоянието между растенията трябвада бъде 20-25 см.

№3 - Бегония
Бегониите и друг път са ни изненадвали с листа, които не са класическото зелено. Виждали сме тъмночервени и кафяви листа, но този път селекционерите ни изненадаха с почти черните листа на сорта "Coco White". Малките компактни храстчета са обсипани с нежни бели цветове, които буквално светят в сумрака на фона на черната дантела от лъскави листа. Бегонията не обича влажна почва и не понася пръскане на листата. При преовлажняване хваща мана по листата. Все пак не е любител и на засушаването, тъй като има голяма листна маса и листата и частично изсъхват покрая. Бегонията от този сорт е компактна и подходяща при озеленяване на не големи помещения, балкони, а също и при създаване на миниатюрни групови композиции.

№ 4 - Салвия
Тази особено красива салвия от сорта "Blue Tune" може да се настани на вашата тераса и да остане там дълго време заради особено чаровния си вид и нежни сини цветове. Градинския чай не е труден за отглеждане и в последно време превзема нови територии излизайки от градината. Снежно белите стъбла са покрити с бели пъпки, от които се показват красиви цветове в наситено синьо. Листата на растението имат приятен аромат. Тази салвия цъфти обилно от май до октомври. Препоръчва се за оформяне на красиви бордюри. След като прецъфти, салвията трябва да се ореже до 1/3 от височината си, за да продължи да расте. Предпочита горещи и слънчеви места, с добре отцеждаща се варовита почва.

№ 5 - Верджински шибой
Верджинския шибой от сорта "SpringSparkle" изпълва въздуха в
с приятен аромат в късния следобед и вечерните часове. Цъфти неуморно от юли до октомври. Цветовете му променят баграта си от наситело розово до тъмно синьо. В Англия това е едно от предпочитаните за градината и балкона растения, които се отглеждат с лекота.

№ 6 - Циния
В огромното разнообразие от различни сортове циния през това лято ще се откроява един невероятен представител - "Frazzy Jazzy". Цветовете от този сорт са изтъкани от различни нюанси на жълто, и зелено, като в основата на всяко листенце играе по един тъмночервен пламък. Фантастичната игра на багрите те кара да не се отделиш от тези красавици. Височината на растението от сорта "Frazzy Jazzy" достига 45 сантиметра, Едногодишните цинии с шарени цветове – помпони са идеални за рязан цвят или отглеждане на самостоятелни групи.

№ 7 - Калибрахоа
Балконът ще се преърне в истински цветен водопад, ако отглеждане на него и новият сорт калибрахоаа – „Petticoat”. Със своите разноцветни цветове тази калибрахоа завладява и най-безразличните. Миниатюрните и кичести цветчета са обагрени в розово, лимонено жълто и наситено синьо.

№ 8 - Амбербоа
Това ново за нас растение е идва от Азия, където се отглежда заради благоуханните цветове. Среща се в Кавказ, Средна и Централна Азия. Растенията предпочитат песъчливи терени ие понасят преовлажняване на почвата. Размножават се със семена, които се засяват през март. Цъфти от юни до октомври. Използват се бордюри и за рязан цвят.

№ 9 - Петуния
Тази красива петуния от сорта "Corona Amethyst" има огромни лилави цветове обримчени по края с бяло. Леко оръфаните цветове са особено атрактивни в балконските сандъчета и висящи кошници.

№ 10 – Остеоспермум
Още един остеооспермум влиза в тазгодишната класация на най-новите и оригинални сортове цветя. Сортът „Double Pink” прави впечатление с красивите цветове, които имат два гъсти реда листенца – тъмно-лилави и светло-лилави.

10 фаворита при цветята
3783
 

Последни материали
Виж
Контрол
БАБХ затвори безименен обект за продажба на прясно месо
При нахута митническата ставка е свалена до нула
Индия удължи безмитния внос на жълт грах до края на октомври
С различни срокове на доставка и плащане
Египет обяви поредните търгове за внос на пшеница и растителни масла
Balkan Business Awards 2024
Бургас, Казанлък и Родопи със златни отличия за развитието на бизнес средата
Криза
Европейският съюз все по-трудно продава селскостопански продукти на света
Агростатистика
Оранжерийното производство на домати и краставици остава символично
Свързани материали
Виж
Обвивката на лука е отличен тор за разсада и растенията по-късно през сезона
Утре започват изложбите „Природа, лов, риболов“ и „Цветна пролет“
„Цветна пролет“ ще се проведе от 3 до 7 април в Международен панаир Пловдив
Иглолистна настойка за популярни растения, които цъфтят през зимата
Тиквата е питателно лакомство за стайните цветя
Полезни съвети
Аранжиране и подходящ избор за цветна градина под дърветата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини