През по-топлите дни на месец февруари започва резитбата на някои овощни видове – ябълки, круши, праскови. След преминаването на зимните студове трябва да се извърши резитбата на младите овощни дървета и особено на засадените през есента. Новозасадените се режат преди набъбването на пъпките, тъй като всяко закъснение е съпроводено със загуба на резервни асимилати, което затруднява прихващането и отслабва първоначално растежа. Препоръчва се след резитбата по-големите рани да се замазват с овощарска замаска, за да се улесни зарастването на раните. Трябва да се използват и добре заострени инструменти – по-тънките клони се режат с ножици, а по-дебелите с трион. След резитбата се пръскат (обливат с 2%-ов бордолезов р-р)
При затопляне на времето се пристъпва към засаждане на дръвчетата в новите овощни градини.