Начало » Пазари » Животинска продукция
25.07.2017 г.

На 26 юли ще се продава последното за сезона овче мляко на фермерския пазар в София

Проектът За Балкана и хората

sinor

Дегустация на овче кисело мляко ще бъде атракцията на четвъртото издание на Фермерския пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“, който ще се проведе на 26 юли пред министерството на земеделието. Посетителите ще имат възможност да дегустират от качественото мляко в промеждутъка от 12 до13 часа и от 17 до18 часа.

Защо точно овче кисело мляко? Съвсем скоро стопаните спират да доят овцете и ги качват високо в планината, за да имат свежа паша. Следващото овче мляко очакваме след осем месеца - през април следващата година! Фермерският фестивал предлага уникалната възможност на ценителите на качествената и автентична храна да опитат и да си купят последното за сезона овче кисело мляко и пресни продукти от овче мляко. Ще ви изненадаме с комбинации на овче кисело мляко с био малини и био мед, не пропускайте тази възможност, съобщиха от Фондация „Биоселена“, която е сред организаторите на събитието.

На специалната дегустация ще има овче кисело от фермата на Стефан Власакиев и Юлия Стоянова от село Гинци, Община Годеч, които отглеждат 240 овце в зоната от Натура 2000 „Западна Стара планина и Предбалкан”. От миналата година имат регистрация за преработка на място и директни продажби, за което са получили подкрепа и консултации по линия българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“. Продават на място в село Гинци, но за първи път в София и то на Фермерския фестивал софиянци могат да опитат и да си купят продуктите на мандрата.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите до края на октомври. След успешните атракции „вадене на биологичен мед“, „представяне на свежо козе сирене, правено по швейцарска рецепта“ и „дегустация на овче кисело мляко от Гинци предстоят и други кулинарни събития и гурме-изненади.

„От нашата ферма - с любов за Вас" предлага фермерски храни, произведени директно от техните производители - краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно заешко месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки и подправки…

За първи път на Фестивала ще има и хляб с квас. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредбата за преработка във фермата и преки продажби. Столичани познават повечето от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София.

Проектът "Седмичен фестивал „От нашата ферма - с любов за Вас" се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и в партньорство с район „Средец” на Столична община и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Мнозина от фермерите, което участват в пазара, са получили техническа и финансова подкрепа от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На 26 юли ще се продава последното за сезона овче мляко на фермерския пазар в София
8434
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Инициативи
Посетете фермерския пазар на 29 и 30 март в Кърджали
Място и дата
От март до май фермерският съюз организира изложения на местни продукти в шест града
Есента ухае на печена тиква и на всички благини на природата
Общо събрание
Попълнения в управителния съвет на фермерския съюз
КОПА – КОДЖЕКА
Фермерите в ЕС искат дерогации за някои от екологичните стандарти (ДЗЕС)
Искат среща със земеделския министър
Фермерски съюз с критика срещу орязаната подкрепа за автохтонните породи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини