Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.05.2017 г.

Баница със свинско месо

Пресяваме брашното с 1 непълна ч.л. сол и от него, олиото, оцета и 1 1/2 ч.ч. хладка вода замесваме тесто за точене и разточваме 7 не много тънки кори. Смиламе месото през едра решетка и го задушаваме с малко вода. Оставяме плънката да изстине, размесваме я с 6 разбити яйца и подправяме със сол и черен пипер. Нареждаме корите в намаслена тавичка и ръсим с плънката. Най-горната кора ръсим обилно с мазнина и печем баницата в предварително загрята фурна. Разбиваме останалите 2 яйца и 15 мин преди изпичането на баницата, я заливаме с тях. След като леко поизстине, я нарязваме и поднасяме.

Продукти баница: 1 кг брашно, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, 1 кг тлъсто свинско месо, 8 яйца, 1 с.л. мас, черен пипер, сол на вкус.

Баница със свинско месо
11627
 

Последни материали
Виж
Зам.-министър Янчев: Стопаните подават активно заявления по интервенцията за управление на риска
Значителна част от средствата за храмовете по ПРСР 2014-2020 г. остава да бъдат разплатени
72,5 млн. евро по Стратегическия план може да инвестира Българската православна църква в реставрация на храмове
Промени в постановлението за тарифите, събирани от ИАРА
Драстично поскъпват риболовните билети от 2025 г.
Срещи с бранша
На 4 април в МЗХ ще се проведе финална среща по „влажните зони“
Информационна кампания
В Търговищко са възстановени два тръбопровода за напояване
Както в количествено, така и в стойностно изражение
Износът на лешници от Грузия нарасна от началото на сезона
Свързани материали
Виж
Баница със свинско месо
Баница с кисело зеле и праз
Баница с кисело зеле и праз
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини