Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Баница със свинско месо

Синор.БГ / 26.05.2017 г.

Пресяваме брашното с 1 непълна ч.л. сол и от него, олиото, оцета и 1 1/2 ч.ч. хладка вода замесваме тесто за точене и разточваме 7 не много тънки кори. Смиламе месото през едра решетка и го задушаваме с малко вода. Оставяме плънката да изстине, размесваме я с 6 разбити яйца и подправяме със сол и черен пипер. Нареждаме корите в намаслена тавичка и ръсим с плънката. Най-горната кора ръсим обилно с мазнина и печем баницата в предварително загрята фурна. Разбиваме останалите 2 яйца и 15 мин преди изпичането на баницата, я заливаме с тях. След като леко поизстине, я нарязваме и поднасяме.

Продукти баница: 1 кг брашно, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, 1 кг тлъсто свинско месо, 8 яйца, 1 с.л. мас, черен пипер, сол на вкус.

Баница със свинско месо
12159
 

Последни материали
Виж
Бюджета по помощта е 2 млн. лв.
Стартира прием по de minimis за компенсиране на фермерите от зоните с шарка по овцете и козите
Фондът отговори
Защо ДФЗ насочва бенефициери по ПРСР да теглят кредит от една банка?
Инвестиции в земеделски стопанства от СПРЗСР
Новите интервенции аналог на подмярка 4.1. ще стартират през ноември
Напоителни системи ще е без инвестиции с държавни пари
Инвестиционни проекти на министерствата няма да се финансират от държавата през 2026 г.
Цената се понижи спрямо предишния въпреки участието само на 3 компании
Йордания пак закупи на търг едва половината от планирания фуражен ечемик
Защо патладжаните имат горчив вкус?
Свързани материали
Виж
Баница със свинско месо
Баница с кисело зеле и праз
Баница с кисело зеле и праз
Баници с плънка от месо
Според авторитетен кулинарен пътеводител
Родната баница със сирене е световното тестено изделие за 2021 година
Селска баница
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини