Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пилешки дреболии с ориз

Синор.БГ / 16.03.2017 г.

Заливаме дреболиите с 1 ч.ч. бульон /или подсолена вода/ и варим, докато омекнат. Прибавяме гъбите и пилешкото месо и варим, докато омекнат гъбите. Тогава изваждаме продуктите с решетеста лъжица и прецеждаме бульона и го доливаме с гореща вода до 2 1/2ч.ч. Загряваме маслото и запържваме ориза до прозрачност, заливаме с бульона и оставяме на тих огън, докато набъбне. Прибавяме отцедените и нарязани на малки парченца дреболии, месо и гъби. Слагаме и стафидите, разбъркваме и разпределяме сместа в подходящи съдове за сервиране. Преди да поднесем поръсваме с разтопеното масло и настъргания кашкавал.

Продукти: 400 г пилешки сърца и воденички, 150 г печено или варено пилешко месо, 1 ч.ч. ориз, 50 г гъби, 20 стафиди, 60 г краве масло, 100 г настърган кашкавал, черен пипер, сол.

Пилешки дреболии с ориз
7547
 

Последни материали
Виж
Фирмата не знае за незаконно точене на вода
Доклад на АДФИ: Хаос и злоупотреби в Напоителни системи – Черно море
Предстоящо
Институтът по аграрна икономика отбелязва 90 години с юбилейна конференция в София
Увеличението се дължи на разширените площи и по-високите добиви
Прогнозират ръст от 15 на сто на реколтата от картофи в Полша
Тарифа на БАБХ - продължение
Десетки такси и проверки надуват цените на биохраните
Закупени ка 67 000 тона с произход от Южна Америка или ЮАР
Фуражната царевица поевтиня на търга за внос в Южна Корея
БАБХ призовава за стриктно спазване на мерките за биосигурност
Настъпи рисковия сезон за грип по птиците
Свързани материали
Виж
Топла агнешка пача
Дроб-сарма
Овчарска кавърма
Великденска супа
Гювеч с агнешки дреболии
Гювеч с агнешки дреболии
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини