Начало » Новини » Страната
06.10.2016 г.

Обучение за етикетирането на храните ще се проведе в края на октомври

sinor.bg

От 19 до 21 октомври в София ще се проведе Национален тридневен научно - практически  курс за вътрешни одитори на системите за управление на безопасността на храните  FSSC 22000/ISO 22002, Система НАССР и етикетиране на храните, съобщиха от бпаншовия съюз. Темите на обучението са вътрешен одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), общи принципи и прилагане на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните, етикетирането на храните – подробно разясняване на изискванията на новия Регламент 1169/2011, съставяне на етикети и практически упражнения с Дискусия по темата, нормативни изисквания за определяне енергийната стойност на храните – практически упражнения.

Участниците ще бъдат запознати с  НАССР системата,  одитирането й, управлението на документи. Представяне на стандарта   FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), който съдържа изисквания на два стандарта:  ISO 22000 плюс ISO 22002-1ISO 22000 - изисквания към разработването, внедряването и сертифицирането на система за управление на безопасността на храните и е част от нормативните изисквания на Закона за храните /чл.39 от Преходните и заключителни разпоредби/ ISO 22002-1 съдържа изисквания за изпълнението на базовите програми- предпоставки, които са обект на т. 7.2 от системата за управление на безопасността на храните.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги.

Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

 Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

 Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават Сертификат за успешно завършено обучение

Обучение за етикетирането на храните ще се проведе в края на октомври
6196
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Конференция за храните ще се проведе на 21 февруари, в рамките на АГРА
Втора част на инструкциите към фермерите
От 2 хил. до 6 хиляди лева варират глобите за нарушени стандарти при млякото
До 3 август се приемат предложения и коментари по документа
МЗХ публикува за обществено обсъждане промените в ДЗЕС 5, 6,7 и 8
МЗХ обновява остарелите стандарти за производство на храни
Важно за бутилиращите компании!
Еврокомисията прие нови стандарти за опаковките на питейна вода
До 3 ноември давате предложения
Новите ДЗЕС и санкциите при неспазване - обсъждане на методиката
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини