Начало » Новини » Страната
06.10.2016 г.

Обучение за етикетирането на храните ще се проведе в края на октомври

sinor.bg

От 19 до 21 октомври в София ще се проведе Национален тридневен научно - практически  курс за вътрешни одитори на системите за управление на безопасността на храните  FSSC 22000/ISO 22002, Система НАССР и етикетиране на храните, съобщиха от бпаншовия съюз. Темите на обучението са вътрешен одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), общи принципи и прилагане на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните, етикетирането на храните – подробно разясняване на изискванията на новия Регламент 1169/2011, съставяне на етикети и практически упражнения с Дискусия по темата, нормативни изисквания за определяне енергийната стойност на храните – практически упражнения.

Участниците ще бъдат запознати с  НАССР системата,  одитирането й, управлението на документи. Представяне на стандарта   FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), който съдържа изисквания на два стандарта:  ISO 22000 плюс ISO 22002-1ISO 22000 - изисквания към разработването, внедряването и сертифицирането на система за управление на безопасността на храните и е част от нормативните изисквания на Закона за храните /чл.39 от Преходните и заключителни разпоредби/ ISO 22002-1 съдържа изисквания за изпълнението на базовите програми- предпоставки, които са обект на т. 7.2 от системата за управление на безопасността на храните.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги.

Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

 Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

 Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават Сертификат за успешно завършено обучение

Обучение за етикетирането на храните ще се проведе в края на октомври
5880
 

Последни материали
Виж
Лозите плододават слабо – причини и решение
През декември се отварят два приема за популяризиране на българските вина
На подпис са осигурени 125 млн.лв по Украинската помощ
Рапицата и соята също са сред отличниците
Украйна печели най-много от износа на растителни масла, царевица и пшеница
За още 6 месеца, считано от 22 ноември
В Сърбия цената на хляба от брашно тип 500 остава 50 евроцента
С трикратен ръст на доставките
САЩ вече са втори вносител на зърно в ЕС след Украйна
Свързани материали
Виж
Втора част на инструкциите към фермерите
От 2 хил. до 6 хиляди лева варират глобите за нарушени стандарти при млякото
До 3 август се приемат предложения и коментари по документа
МЗХ публикува за обществено обсъждане промените в ДЗЕС 5, 6,7 и 8
МЗХ обновява остарелите стандарти за производство на храни
Важно за бутилиращите компании!
Еврокомисията прие нови стандарти за опаковките на питейна вода
До 3 ноември давате предложения
Новите ДЗЕС и санкциите при неспазване - обсъждане на методиката
ЕК предлага нови важни стандарти за фермерските продукти!
Овощарите свободно ще продават плодове, наранени от градушки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини