Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.07.2016 г.

Пълнен лук с агнешко

Обелваме главите лук, като внимаваме да ги запазим цели. Изрязваме капаче отгоре и издълбаваме вътрешноста им. Нарязваме на дребно половината от вътрешноста и главичката червен лук. В дълбок съд разбъркваме нарязания лук, месото, захарта и стафидите. Прибавяме яйцето и накиснатия сухар и разбъркваме добре. След това слагаме магданоза, червения и черен пипер, кимиона, канелата и посоляваме. Разбъркваме. С така приготвената смес пълним главите лук и ги поставяме в тавичка. Заливаме ги с бульона и ги печем 30-40 минути. Десет минути преди да ги изкарате от фурната, поставете отгоре изрязаните капачета.Сервираме ги с ориз.
Продукти: 4 едри глави лук, 300 г мляно агнешко месо, 1 главичка червен лук, 2 с. л. захар, 50 г стафиди, 1 к. л. кимион, 1 к. л. канела, 1 к. л. лют пипер, 1 връзка магданоз, 1 яйце, 1 сухар, накиснат в мляко, 1 кубче бульон, разтворен в топла вода.


 

Пълнен лук с агнешко
6724
 

Последни материали
Виж
Загубите за реколтата от плодове са основно при ранните сортове
Студовете през април нанесоха щети на овошките в ЕС и Украйна
Ршения на МС
Кабинетът одобри 295 млн. лева за компенсиране на фермерите, 80 млн. от тях са от централния бюджет
От Сдружението за модерна търговия остро възразиха
Депутати предложиха надценката на хляба да е до 15%
Мащабният внос основно от Украйна увеличава крайните запаси
ЕК понижи прогнозата за реколтата от пшеница в ЕС до 4-годишен минимум
Втора част на промените в Наредба 3
При обвързаната подкрепа за овошки и зеленчуци задължително представяте опис, заверен от агроном
Промени в Наредба 3
Заявленията за кампания 2024 г. ще се подават до 24 юни, при просрочие няма да има санкции
Свързани материали
Виж
Българското месо е със син цвят маркировка
БАБХ обеща месец на засилени проверки на агнешко, яйца и зеленчуци
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Средната изкупна цена на агнета за страната е с 27,3% по-висока на годишна база
И потребителите да внимават
Засилсва се контролът върху вноса на агнешко месо и яйца
Над 200 тона са влезли у нас на цена под 7 евро за килограм
И овцевъдите щели да блокират ГКПП заради вноса на агнешко от Северна Македония
Оризова супа от овче месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини