Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.05.2016 г.

Телешки момици със сос

Киснем момиците 2 часа в студена вода. Слагаме ги в тенджерка, сипваме вода колкото да ги покрие и прибавяме виното. Добавяме срязаната на 4 глава лук и посоляваме на вкус. Варим на тих огън. За соса правим запръжка от мазнината и брашното. Сипваме запръжката при момиците и варим на тих огън 15-20 мин. Преди да свалим от котлона, подправяме соса с разбитите в киселото мляко жълтъци. Накрая за аромат поръсваме с черен пипер.

Продукти: 3 телешки момици, половин ч.ч. бяло вино, 1 глава лук, сол, черен пипер; за соса използваме: 2 с.л. олио или зехтин, 2 с.л. брашно, 2 жълтъка, 3 с.л. кисело мляко.

Телешки момици със сос
7950
 

Последни материали
Виж
Поскъпването на месните продукти компенсира резкия спад при захарта
Цените на храните в света нараснаха за втори пореден месец през април
В Румъния обаче е отчетен скок с над 20 на сто
Потреблението на вино в света е най-слабото от 1996 година насам
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Проблемите с есенната сеитба се очаква да имат същия ефект в ЕС като цяло
Активният износ на царевица за Китай и Южна Корея ще увеличи засетите площи у нас
Кюстендилските ще излязат на пазара в края на май
Череши от чужбина и парници вървят по 40 лева килото
По християнска традиция яйцата са задължителни на трапезата на Великден
Честито Въскресение Христово!
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини