Начало » Новини » Страната
23.02.2016 г.

Луканка от зеленчуци ще представят на изложбата Фудтех 2016 в Пловдив

Предстоящо

Снимка: Международен панаир Пловдив

Безмесна луканка, направена от зеленчуци, е една от изненадите на майсторите кулинари в работилниците „Сготви си здраве“, която ще бъде представена по време на международната изложба „Фудтех 2016“. Тя ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив и ще покаже  богата гама храни, както и оборудване за хранително-вкусовата промишленост. Изложението е съпътствано с традиционната земеделска изложба АГРА. 

Луканката без месо и веган сирене се комбинират със зеленчуков сач, а начинът за неговото приготвяне ще бъде показан в работилници „Сготви си здраве“. Почитателите на този тип кухня ще научат също как се приготвят палачинки от нахут и  торта с овесен блат.

За почитателите на класическата кулинария са уроците на шеф Росен Чакъров. В 126-годишна тенджера той ще сготви  фермерски гювеч с балкански билки и домашна наденица. Опростен вариант на древна рецепта за хляб от лимец без квас и мая ще разкрие Стефка Диманова.  „АпиАрт“ ще демонстрира  обработка на пити мед.

Автентични методи и продукти за приготвяне на здравословни храни отново са във фокуса на работилници „Сготви си здраве“. Те  се организират със съдействието на Фондация „LocalFood.bg” и ще бъдат в палата 11.

Модерните храни са център на дебатите в  4-дневен форум, подготвен от Университета по хранителни технологии (УХТ). Дискусиите ще бъдат в седем тематични направления, свързани с новостите в науката,  технологиите и техниката, иновациите в производството и контрола, сомелиерството. 

Как екстракт от отработен розов цвят може да подобри качеството на месото и месните продукти, ще обяснят учени от УХТ.  Те са измислили и начин за оползотворяване на цигарените угарки, които са глобален екозамърсител.

Правилата за сервиране на вино и за неговото съчетаване  с продукти ще бъдат обяснени в секция, посветена на винения и кулинарния туризъм.

На форума ще бъде представено  изследване за потребителското поведение на  българските деца и тийнейджъри по отношение на храните. Специално внимание се отделя на контрола върху тяхното качество както чрез класическите сензорни методи, така и с компютърни технологии.

Посетителите могат да се запознаят и с още много новости за хранително-вкусовата индустрия в палата 10, където участници в изложбата „Фудтех 2016“ показват машини, оборудване, материали и опаковки.

Тя е част от мегафорум за агробизнес, вино и храни, който включва още няколко прояви, сред които най-големи са Международната селскостопанска изложба „Агра“ и Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“. Експозициите ще бъдат отворени всеки ден от 9 до 18 ч., а на 28 февруари – до 14 часа. 

Международен панаир Пловдив отново е осигурил награди за посетителите - прецизна механична сеялка Earth Way, разпръсквач за семена и торове  Earth Way и Tyrolbox за  бране на плодове. Гостите  могат да се включат в  анкета и да пуснат попълнените карти  в урна. Печелившите талони ще бъдат изтеглени на 28 февруари в 13.00 ч пред палата 6.

Луканка от зеленчуци ще представят на изложбата Фудтех 2016 в Пловдив
5566
 

Последни материали
Виж
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
През сезона изоставането в доставките от Украйна за чужбина е с над 80 на сто
Износът на слънчоглед от Украйна за България скочи близо 4 пъти през март
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Свързани материали
Виж
Важно е да знае, когато фирмите се рекламират
Сдружение оборва лъжливо твърдение как троянската луканка била вписана в регистрите на ЕК от една фирма
Европейската комисия регистрира „Троянска луканка“ като храна с традиционно специфичен характер
Преди Месоманията
Колбаси за 540 милиона лева са продадени през 2017 г.
Месопреработватели искат отмяна на веганската луканка
Правят се несъществени промени в спецификациите на четири традиционни храни
Важно
Танева обсъжда с бизнеса важна подкрепа за износ на родна луканка извън ЕС
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини