Начало » Новини » Страната

Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб

Защо пък не
Синор.БГ / 17.02.2016 г.

Sinor.bg

Собствениците на фурната „Братя хлебари”, които отскоро имат собствен магазин в София, организират обучение за омесване на домашен хляб. Обучението продължава две седмици по четири дни, като занятията се провеждат от понеделник до четвъртък от 17,30 до 21 часа. Вожещ е хлебарят Пресиянъ. Място на занятията – Хлебарница „Братя Хлебари”, ул.Г.С.Раковски №44

Урок Първи – Светли Хлябове

- Хлябът като основна храна на човечеството.

- Съотношения между екстракция и хранителни стойности.

- Приготвяне на бели хлябове.

- Време за дискусии.

Урок Втори – Пълнозърнести Хлябове

- Хлябът като процес на ферментация и бактериално хранене.

- Автолиза и Ензимна активност.

- Приготвяне на пълнозърнести хлябове.

- Време за дискусии.

Урок Трети – Хлябове с Древни Сортове и Други Култури

- Принципи и ползи от древни сортове и други култури.

- Техники и похвати при влагане на древни сортове и други култури.

- Приготвяне на хлябове с древни сортове и други култури.

- Време за дискусии.

Урок Четвърти – Сладки Хлябове

- Хлябът – център на трапзеата  или десерт ?

- Работа с пресни плодове, сладка и мармалади.

- Приготвяне на сладки хлябове.

- Време за дискусии.

• Всеки участник ще получи подарък престилка с логото и сертификат за успешно завършване на курса

Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб
13120
 

Последни материали
Виж
Резултати от проверките на череши, вишни и кайсии – на 19 септември
Прием за обезщетения за други измръзнали трайни насаждения тръгва през октомври
Слабо движение при зърното
Поскъпване на плодове и зеленчуци: Прасковите с най-голям скок в цените
Оферти се приемат до 12 септември, доставките са на партиди по 3000 тона
Турция обяви търг за 18 000 тона нерафинирано слънчогледово масло
„Веселите винари“ от врачанското село Лютиброд
Димитър Димитров: Виненият туризъм е бъдещето за малките изби в България
Цената се понижи леко спрямо предишния успешен търг преди 2 седмици
Йордания отново закупи само половината от планирания фуражен ечемик
Призив на WWF за летателна техника
България е сред най-засегнатите от пожари в ЕС през 2025 г.
Свързани материали
Виж
Повишението на минималната работна заплата тепърва ще дава отражение
Увеличеното ДДС и поскъпването на тока вдигна цените на хляба в цялата страна
Ще се появи сивият сектор и заетите от третия свят в бранша ще се увеличават
Връщането на 20 на сто ДДС за хляба ще вдигне цената му до около 2 лева
За още 6 месеца, считано от 22 ноември
В Сърбия цената на хляба от брашно тип 500 остава 50 евроцента
Представители на 14 държави участваха в разчупването на „Хляб на мира“ в Берлин
Не се очаква скок в цената на хляба
Добиви от пшеницата се очертават над 500 килограма от декар
Има и достатъчно свободно място в складовете
Между 6,1 и 6,3 милиона тона пшеница е очакваната реколта тази година
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини