Собствениците на фурната „Братя хлебари”, които отскоро имат собствен магазин в София, организират обучение за омесване на домашен хляб. Обучението продължава две седмици по четири дни, като занятията се провеждат от понеделник до четвъртък от 17,30 до 21 часа. Вожещ е хлебарят Пресиянъ. Място на занятията – Хлебарница „Братя Хлебари”, ул.Г.С.Раковски №44
Урок Първи – Светли Хлябове
- Хлябът като основна храна на човечеството.
- Съотношения между екстракция и хранителни стойности.
- Приготвяне на бели хлябове.
- Време за дискусии.
Урок Втори – Пълнозърнести Хлябове
- Хлябът като процес на ферментация и бактериално хранене.
- Автолиза и Ензимна активност.
- Приготвяне на пълнозърнести хлябове.
- Време за дискусии.
Урок Трети – Хлябове с Древни Сортове и Други Култури
- Принципи и ползи от древни сортове и други култури.
- Техники и похвати при влагане на древни сортове и други култури.
- Приготвяне на хлябове с древни сортове и други култури.
- Време за дискусии.
Урок Четвърти – Сладки Хлябове
- Хлябът – център на трапзеата или десерт ?
- Работа с пресни плодове, сладка и мармалади.
- Приготвяне на сладки хлябове.
- Време за дискусии.
• Всеки участник ще получи подарък престилка с логото и сертификат за успешно завършване на курса