Начало » Новини » Страната
17.02.2016 г.

Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб

Защо пък не
Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб

Sinor.bg

Собствениците на фурната „Братя хлебари”, които отскоро имат собствен магазин в София, организират обучение за омесване на домашен хляб. Обучението продължава две седмици по четири дни, като занятията се провеждат от понеделник до четвъртък от 17,30 до 21 часа. Вожещ е хлебарят Пресиянъ. Място на занятията – Хлебарница „Братя Хлебари”, ул.Г.С.Раковски №44

Урок Първи – Светли Хлябове

- Хлябът като основна храна на човечеството.

- Съотношения между екстракция и хранителни стойности.

- Приготвяне на бели хлябове.

- Време за дискусии.

Урок Втори – Пълнозърнести Хлябове

- Хлябът като процес на ферментация и бактериално хранене.

- Автолиза и Ензимна активност.

- Приготвяне на пълнозърнести хлябове.

- Време за дискусии.

Урок Трети – Хлябове с Древни Сортове и Други Култури

- Принципи и ползи от древни сортове и други култури.

- Техники и похвати при влагане на древни сортове и други култури.

- Приготвяне на хлябове с древни сортове и други култури.

- Време за дискусии.

Урок Четвърти – Сладки Хлябове

- Хлябът – център на трапзеата  или десерт ?

- Работа с пресни плодове, сладка и мармалади.

- Приготвяне на сладки хлябове.

- Време за дискусии.

• Всеки участник ще получи подарък престилка с логото и сертификат за успешно завършване на курса

Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб
4118

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
През изминалото денонощие са изгоряли 30 кошера и над 400 бали слама
Нелеп инцидент
Три годишно дете отне живота на 63 годишна жена от село Долно Лешко
Връчиха годишните награди за борба с престъпленията срещу природата
Очаква се неравномерно поникване на пшеницата през зимния период
Сушата ще е основен проблем в Европа и Черноморския регион за зърнопроизводството
Декоративни растения
Маклура (адамова ябълка) – декоративно и лечебно растение
Есенна супа
Свързани материали
Виж
Предизборни нюанси
Вместо за по-ниско ДДС при хляба се водят преговори с търговските вериги да свиват надценките си
НАЗ
Дарителската кампания по проекта „Хляб на мира” тази година е в Добричко
Състояние на реколта 2018 г.
Само половината от пшеницата става за хляб
Национална асоциация на зърнопроизводителите
На 2 юли е жътвата на ръж, организирана по проекта „Хляб на мира”
Всяка сряда пазарите продължават
На фермерския пазар представяне на Фурна квартална
Контрол
БАБХ: Българският хляб е само от родна пшеница и без вредни добавки
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам