Начало » Новини » Страната
17.02.2016 г.

Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб

Защо пък не

Sinor.bg

Собствениците на фурната „Братя хлебари”, които отскоро имат собствен магазин в София, организират обучение за омесване на домашен хляб. Обучението продължава две седмици по четири дни, като занятията се провеждат от понеделник до четвъртък от 17,30 до 21 часа. Вожещ е хлебарят Пресиянъ. Място на занятията – Хлебарница „Братя Хлебари”, ул.Г.С.Раковски №44

Урок Първи – Светли Хлябове

- Хлябът като основна храна на човечеството.

- Съотношения между екстракция и хранителни стойности.

- Приготвяне на бели хлябове.

- Време за дискусии.

Урок Втори – Пълнозърнести Хлябове

- Хлябът като процес на ферментация и бактериално хранене.

- Автолиза и Ензимна активност.

- Приготвяне на пълнозърнести хлябове.

- Време за дискусии.

Урок Трети – Хлябове с Древни Сортове и Други Култури

- Принципи и ползи от древни сортове и други култури.

- Техники и похвати при влагане на древни сортове и други култури.

- Приготвяне на хлябове с древни сортове и други култури.

- Време за дискусии.

Урок Четвърти – Сладки Хлябове

- Хлябът – център на трапзеата  или десерт ?

- Работа с пресни плодове, сладка и мармалади.

- Приготвяне на сладки хлябове.

- Време за дискусии.

• Всеки участник ще получи подарък престилка с логото и сертификат за успешно завършване на курса

Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб
11853
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Хлябът у нас се произвежда само от българска пшеница
Хлебари и сладкари няма да участват в протестите на земеделците
Големите наличности от пшеница засега сдържат вдигането на цените
Хлябът ще поскъпне неминуемо при връщане на старата ставка на ДДС
Властите обаче не посмяха да пипнат цената на хляба
Египет вдигна с 20 на сто цените на субсидираните растителни масла, захарта и ориза
Забраната за износа на мляко и млечни продукти вече ще важи до края на декември
Сърбия удължи с 90 дни срока на действие на тавана на цената на белия хляб
Петрола се очаква да поскъпне с 20 процента
Таванът на цените на хляба в Сърбия се удължава с още 60 дни
Най-високи са добивите от пшеница в Разград - 661кг/дка
Консултативният съвет по зърното: Връщаме регистрационният режим на складовете за зърно
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини