Начало » Новини » Страната

Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб

Защо пък не
Синор.БГ / 17.02.2016 г.

Sinor.bg

Собствениците на фурната „Братя хлебари”, които отскоро имат собствен магазин в София, организират обучение за омесване на домашен хляб. Обучението продължава две седмици по четири дни, като занятията се провеждат от понеделник до четвъртък от 17,30 до 21 часа. Вожещ е хлебарят Пресиянъ. Място на занятията – Хлебарница „Братя Хлебари”, ул.Г.С.Раковски №44

Урок Първи – Светли Хлябове

- Хлябът като основна храна на човечеството.

- Съотношения между екстракция и хранителни стойности.

- Приготвяне на бели хлябове.

- Време за дискусии.

Урок Втори – Пълнозърнести Хлябове

- Хлябът като процес на ферментация и бактериално хранене.

- Автолиза и Ензимна активност.

- Приготвяне на пълнозърнести хлябове.

- Време за дискусии.

Урок Трети – Хлябове с Древни Сортове и Други Култури

- Принципи и ползи от древни сортове и други култури.

- Техники и похвати при влагане на древни сортове и други култури.

- Приготвяне на хлябове с древни сортове и други култури.

- Време за дискусии.

Урок Четвърти – Сладки Хлябове

- Хлябът – център на трапзеата  или десерт ?

- Работа с пресни плодове, сладка и мармалади.

- Приготвяне на сладки хлябове.

- Време за дискусии.

• Всеки участник ще получи подарък престилка с логото и сертификат за успешно завършване на курса

Братя хлебари обучават как да си направим домашен хляб
13469
 

Последни материали
Виж
Кампания 2025
ДФЗ преведе и обвързаната подкрепа за животновъдите
МОСВ
Общините, които получават безвъзмезден достъп до минерални води през 2026 г.
Статистика
Високопланинските пасища и угарите в България рязко намаляват
Стари сортове могат да изчезнат
ЕК удря с бюрокрация малките производители на семена
При рапицата също е регистриран ръст за сметка на произведения ечемик
Великобритания увеличи реколтата от пшеница с разширяване на площите
Актуални данни на МЗХ
Над половината угари остават неизползвани, но ротацията при пшеницата се подобрява
Свързани материали
Виж
Нерегистриран по закона на храните и в лошо хигиенно състояние
Затвориха нерегламентиран цех за производство на хляб в Хасково
Производителите отричат да спекулират с цените и обвиняват търговците
Хлябът е поскъпнал с над 20 на сто за година най-вече заради върнатото ДДС
Хапваме повече плодове и зеленчуци
За пет години сме намалили хляба с 16%
Повишението на минималната работна заплата тепърва ще дава отражение
Увеличеното ДДС и поскъпването на тока вдигна цените на хляба в цялата страна
Ще се появи сивият сектор и заетите от третия свят в бранша ще се увеличават
Връщането на 20 на сто ДДС за хляба ще вдигне цената му до около 2 лева
За още 6 месеца, считано от 22 ноември
В Сърбия цената на хляба от брашно тип 500 остава 50 евроцента
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини