Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.10.2015 г.

Гювеч с тиквички и патладжани

Нарязваме патладжаните и тиквичките по дължина на филийки, осоляваме от всички страни и оставяме да се отцедят за 10 минути. След това леко ги изпържваме. В същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук. Обелваме доматите и ги нарязваме с остър нож на кръгчета. На дъното на тавичка нареждаме първо патладжаните, отгоре разстиламе лука с доматите. Покриваме с тиквичките и поръсваме с настъргания кашкавал. Покриваме с останалите домати, които сме нарязали на тънки кръгчета и поръсваме с галетата. Печем 30 мин в загрята фурна.

Продукти: 2 глави стар лук, 3 патладжана, 3 тиквички, 6 домата, 1 к.ч. олио, 150 г кашкавал, 2 с.л. галета, сол.

Гювеч с тиквички и патладжани
10576
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Патладжани с чесън и лук
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини