Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Гювеч с тиквички и патладжани

Синор.БГ / 16.10.2015 г.

Нарязваме патладжаните и тиквичките по дължина на филийки, осоляваме от всички страни и оставяме да се отцедят за 10 минути. След това леко ги изпържваме. В същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук. Обелваме доматите и ги нарязваме с остър нож на кръгчета. На дъното на тавичка нареждаме първо патладжаните, отгоре разстиламе лука с доматите. Покриваме с тиквичките и поръсваме с настъргания кашкавал. Покриваме с останалите домати, които сме нарязали на тънки кръгчета и поръсваме с галетата. Печем 30 мин в загрята фурна.

Продукти: 2 глави стар лук, 3 патладжана, 3 тиквички, 6 домата, 1 к.ч. олио, 150 г кашкавал, 2 с.л. галета, сол.

Гювеч с тиквички и патладжани
11873
 

Последни материали
Виж
Стратегически план - отчет за 2024 г.
Пчеларите през 2024 г. - без нито един проект за разкриване на фалшив мед подаден проект за разкриване на фалшив мед
Фермерът Владимир Георгиев
Сладкият чесън от Долни Раковец връща младите към земята
Предстоящо
Международен форум по свиневъдство и птицевъдство - на 10 и 11 септември в София
Съвети за градинаря
Есенен ренесанс за тиквичките
В стойностно изражение увеличението на полугодието е с 14 на сто
Вносът на свежи плодове и зеленчуци в Испания нарасна с 9 на сто
Сухото време и ниските цени заради митото върху износа спъват кампанията
В Украйна засяха само 33 на сто от площите с есенна рапица в оптималния срок
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Консерва патладжани по балкански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини