Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
12.05.2015 г.

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати и пипер

До 10-15 май приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати. Засадените домати се преполиват след 5 до 7 дена за вкореняване на растенията. Поставят се опорни конструкции. След прихващане на разсада се извършва първото, и след 10-15 дни и второто окопаване на доматите. При първото окопаване добре е посевите да се подхранят с амониева селитра 20-25 кг/дка и 10-15кг/дка двоен суперфосфат. При необходимост се култучат и привързват към опорната конструкция.

Както при доматите, така и при пипера и патладжана в началото на месеца се приключва със засаждането на пикираните разсади. Засетите, но непоникнали посеви за безразсадно производство на пипер се поливат за осигуряване на поникването.

Приключва засаждането на пикираните разсади за ранно производство на домати и пипер
18356
 

Последни материали
Виж
Лозите плододават слабо – причини и решение
През декември се отварят два приема за популяризиране на българските вина
На подпис са осигурени 125 млн.лв по Украинската помощ
Рапицата и соята също са сред отличниците
Украйна печели най-много от износа на растителни масла, царевица и пшеница
За още 6 месеца, считано от 22 ноември
В Сърбия цената на хляба от брашно тип 500 остава 50 евроцента
С трикратен ръст на доставките
САЩ вече са втори вносител на зърно в ЕС след Украйна
Свързани материали
Виж
Полезни съвети
Правилното пикиране на пипера е важен фактор за добра реколта
Правилно пикиране на доматения разсад
При подготовката
Грешки, които можем да избегнем при отглеждане на разсада
Кога и как да пикираме доматите?
Разсадът загива по време на пикиране и пресаждане – основни причини и начини за защита
Аргументи за пикиране на разсада и против
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини