Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.05.2015 г.

Чушки, тиквички и домати, пълнени с кайма

Бланшираме почистената и разрязана на половинки чушка 5 мин в подсолена вода. От доматите изрязваме капачета, изваждаме меката част. Тиквичката издълбаваме. Нарязваме на дребно лука и го запържваме в сгорещената мазнина, добавяме изгребаното от домата и тиквичката. Слагаме каймата и задушаваме няколко минути като добре разбъркваме за да се омеси добре каймата. Подправяме със сол, черен пипер, майоран и чубрица. Оставяме сместа да поври и с нея пълним чушката и доматите. Нареждаме ги в тавичка и печем 30 мин във фурна на 200 градуса. Поднасяме с кисело мляко.

Продукти: 1 голяма чушка за пълнене, 1 голяма тиквичка, 600 мл подсолена вода, 2 домата, 1 с.л. олио, 1 глава лук, 500 г телешка кайма, сол, черен пипер, майоран, чубрица, 2 с.л. доматено пюре, магданоз, 1 кисело мляко.

Чушки, тиквички и домати, пълнени с кайма
8065
 

Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
За пенсиониране на стария състав на КЗК бюджетът отпуска нови 445 хил. лв.
Европейска комисия
До 6 октомври се дават идеи за регламента за държавните помощи
Общо 28 имота на предприятията отиват на търг
Тахов обясни защо се продават фазанария и разсадник на Североизточното горско предприятие
Проекторамката за бюджета на ЕС до 2034 г.
Днес – бюджетна рамка за ЕС и протести, на 18 юли – среща с „Копа и Коджека“
Пшеницата поскъпва в черноморския регион
Пазарните тенденции в селското стопанство през следващото десетилетие
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини